20 gratis activiteiten in South Dakota

Het is altijd fijn wanneer er geen toegangsprijs wordt gevraagd tijdens een vakantiebezoek aan een must-see bezienswaardigheid. Graag sommen we een twintigtal gratis activiteiten voor je op in South Dakota. 

In South Dakota liggen enkele van de beste nationale parken van het land. Gratis toegang tot deze parken is beschikbaar op bepaalde dagen en varieert afhankelijk van de vakantie van dat jaar. Controleer voordat je gaat of het toegangsbeleid niet is veranderd, Er zijn vijf dagen in 2023 dat alle National Park Service sites, die een toegangsprijs vragen, gratis toegang bieden aan iedereen. Entreevrije data in 2023 zijn:

  • 16 januari: Verjaardag van Martin Luther King, Jr.
  • 16 april: eerste dag van de National Park Week
  • 4 augustus: Verjaardag van de Great American Outdoors Act
  • 24 september: National Public Lands Day
  • 11 november: Veteranendag

1. Badlands National Park
De adembenemende rotsformaties en opvallende geologische afzettingen van de Badlands, vaak aangeduid als ‘Het land van steen en licht’, is een must-see nationaal park op de lijst van dingen om te doen in South Dakota. Een autopas kost slechts $15 voor 7 dagen (of $30 voor een jaar) gedurende het hele jaar, exclusief een paar gratis toegangsdagen aangeboden door de National Park Service. Actuele tariefinformatie, inclusief gratis toegangsdagen, is te vinden op de website van de National Park Service voor Badlands National Park.

2. Black Hills National Forest
Meer dan 1,2 miljoen hectare bos en bergen vormen de Black Hills van South Dakota en Wyoming, met eindeloze mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken, rotsklimmen, paardrijden en de natuur te bekijken. In het Black Hills National Forest kun je beken, meren, ravijnen en unieke rotsformaties ontdekken.

3. Jewel Cave National Monument
Het is de op twee na langste grot ter wereld en heeft meer dan 180 mijl aan in kaart gebrachte gangen. Jewel Cave is een nationaal monument dat je zeker wilt verkennen. U hoeft geen entree te betalen om het monument te betreden en het bezoekerscentrum, de exposities, de cadeauwinkel en de wandelpaden te verkennen. De grot is echter alleen toegankelijk via een rondleiding door een ranger, waarvoor een kaartje moet worden gekocht. De prijzen van de tickets zijn te vinden bij Fees & Passes

4. Dignity: of Earth & Sky
Het beeldhouwwerk Dignity is een prachtige combinatie van kunst en geschiedenis. Het roestvrijstalen, 50 meter hoge standbeeld staat naast het Welcome Center op een klif tussen afslag 263 en 265 van Interstate 90 bij Chamberlain en is speciaal ontworpen door beeldhouwer Dale Lamphere om de culturen van de Lakota en Dakota te eren.

5. Main Street Shootout
Ga even terug naar het Oude Westen en geniet meerdere keren per dag van live (en veilige) vuurgevechten op Main Street in Deadwood. De gevechten zijn met losse kogels, maar het plezier is allemaal echt.

6. Adams Museum
W.E. Adams richtte in Deadwood een museum op om de geschiedenis van de Black Hills regio te bewaren en te tonen. Dit gratis museum – een donatie wordt gesuggereerd – heet nu het Adams Museum, de thuisbasis van een aantal verbazingwekkende Black Hills schatten.

7. South Dakota Air and Space Museum
Bezoek de Ellsworth Air Force Base voor een kijkje in de militaire en ruimtevaartgeschiedenis in het South Dakota Air and Space Museum. De toegang is gratis en de tentoonstellingen zijn supersonisch.

8. Termesphere Galerie
Verscholen buiten Spearfish is een verzameling unieke werken van een zeer unieke man. Dick Termes vond de Termesphere uit, een 3-D, inside-out blik op de fysieke wereld gevangen in een bol. Sommige schilderijen leggen momenten vast. Termesferen leggen hele perspectieven vast. Breng een bezoek aan de Termesphere Gallery om te zien hoe invloeden als M.C. Escher een inwoner van SoDak ertoe bracht zijn eigen verbazingwekkende soort kunst te creëren.

9. Civilian Conservation Corps Museum van South Dakota
Terwijl South Dakota werkte aan het behoud van de nationale rijkdommen van het land tijdens de financieel moeilijke periode 1933-42, ontstond het Civilian Conservation Corps (CCC). Het doel was niet alleen om hulpbronnen te behouden, maar om te werken met de duizenden jonge mannen die projecten bijdroegen aan Hill City en de omliggende gebieden. In het CCC Museum komt u meer te weten over een “can-do” erfenis.

10. Mount Rushmore Nationaal Monument
Dit enorme beeld in een berg van de presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln is een van de meest herkenbare taferelen in de Verenigde Staten geworden. U kunt de route nemen en het enorme beeldhouwwerk, het museum en de interactieve tentoonstellingen verkennen. Er is geen toegangsprijs om Mount Rushmore te bezoeken, maar er moet wel geparkeerd worden op het terrein.

11. Museum voor geologie
De South Dakota School of Mines and Technology is de thuisbasis van een prachtig geologisch museum dat paleontologie en mineralogie onderzoekt aan de hand van edelstenen, fossielen en skeletten. Het museum heeft ook een interactieve kinderzone.

12. Storybook Eiland
Van Memorial Day tot Labor Day is Storybook Island geopend in Rapid City. De toegang tot dit themapark is gratis en combineert educatie met plezier.

13. Dinosaurus Park
U kunt uw kinderen ook meenemen naar Dinosaur Park in Rapid City voor gratis plezier als ze de Brontosaurus, T. rex en andere reusachtige wezens bekijken die hier zijn gebeeldhouwd. Het is de moeite waard om de heuvel op te lopen voor een prachtig uitzicht over South Dakota. (NB: Dinosaur Park is gesloten op 20 september 2022 tot 20 april 2023 voor renovaties).

14. Kunst in de binnenstad
Rapid City biedt een aantal unieke mogelijkheden om fantastische displays van kunst te bekijken met Art Alley, het Sculpture Project, and de City of Presidents. De binnenstad is als een openluchtmuseum. Zorg ervoor dat u voldoende tijd heeft om rond te lopen en te verkennen.

15. SculptureWalk
Sioux Falls is een andere stad in South Dakota die de kunst sterk ondersteunt. De SculptureWalk is een openluchttentoonstelling die sculpturen in de binnenstad toont. Elk beeld blijft een jaar staan, waarna ze in aanmerking komen voor prijzen en aankoop voordat de volgende groep beelden wordt geplaatst. Bezoekers krijgen elk jaar iets nieuws te zien.

16. Siouxland Heritage Museums
Het Heritage Museum in het Old Courthouse in Sioux Falls is een gerestaureerd kwartsieten gebouw uit de jaren 1800. Verken drie verdiepingen met tentoonstellingen uit de geschiedenis van deze regio.

17. D.C. Booth Historische Nationale Viskwekerij
De Booth Society gebruikt de Historic National Fish Hatchery voor culturele, educatieve en recreatieve doeleinden in samenwerking met de U.S. Fish and Wildlife Service.

18. Spearfish Stadspark
Dit stadspark heeft genoeg om inwoners en bezoekers van Spearfish bezig te houden met een skatepark van bijna 10.000 vierkante meter, een recreatiepad van vijf mijl, balvelden, zandvolleybalvelden, tennisbanen en meer.

19. Roughlock Falls Nature Area in Spearfish Canyon
Natuurliefhebbers en fotografen kunnen hun hart ophalen bij de adembenemende Roughlock Falls in Spearfish Canyon. Wandelpaden en trekpaden leiden naar de watervallen die uitmonden in Spearfish Canyon.

20. Wall Drug Store
Bij Wall Drug Store kun je waarschijnlijk een dag doorbrengen. Ja, er zijn dingen te koop in verschillende winkels, maar er is ook een selectie van restaurants – die koffie van vijf cent aanbieden – een reizigerskapel, een mijnbouw- en pannenervaring, en veel plaatsen voor de kinderen om te klimmen en te verkennen. Geen wonder dat Wall Drug een van de populairste attracties langs de weg is in het land. Tip: ga niet weg zonder een donut.

Foto: Dignity: of Earth & Sky, Chamberlain

Berichten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!