Beleef het paradijs van Oman

Ontdek de zuidelijke regio Dhofar en Salalah

Zijn je klanten op zoek naar een unieke bestemming? Denk dan eens aan Oman en in het bijzonder aan de regio Dhofar en de stad met de prachtige naam Salalah.

Natuurlijke hoogtepunten van Salalah
De zuidelijke regio van Oman heeft de meest witte poederstranden van het land maar door de regen ook veel watervallen en wadi’s die vanaf de zomer gevuld zijn met water en omringd door tropische vegetatie. Wadi Dharbat is slechts één van de unieke wadi’s. Daarnaast vind je ook hier woestijn en wel één van de grootste ter wereld. De Rub Al Khali, ookwel de Empty Quarter genoemd. 

Het regent in Oman?
Khareef betekent herfst in het Arabisch en staat net als bij ons gelijk aan regen en vooral in de meest zuidelijke regio van Oman. De regen (veelal miezer) trekt met name in juli en augustus veel reizigers uit de omliggende landen omdat het verkoeling brengt en de landschappen nog diverser worden. Vanaf september kun je nog steeds wat miezer verwachten en vanaf oktober begint de droge periode weer maar blijft het nog wel even tropisch groen!

Het land van Frankincense
Salalah is een belangrijke plek als het gaat om cultuur en geschiedenis van Oman. Het is het land van Frankincense (wierook) en dit is UNESCO wereldergoed. De Frankincense (ofwel Bowswellia) bomen groeien enkel hier in Oman en van de gedroogde hars van de bomen worden korrels gemaakt. De korrels kun je branden op houtskool maar het wordt ook gebruikt in parfum en verzorgingsproducten maar er worden ook veel gezondheidsvoordelen aan toegekend en gebruikt als lokaal medicijn.

WEBINAR DHOFAR/SALALAH

Leer meer over deze verrassende regio en maak kans op mooie prijzen
Wil je alles leren over Dhofar en Salalah en mooie prijzen winnen? Geef je dan op voor onze webinar over Dhofar met partners ter plaatse waarbij je ook direct jouw vragen kunt stellen. We verloten onder de deelnemers mooie prijzen zoals een mooie giftbag met o.a. Frankincense zodat je zelf vast kunt wegdromen bij deze typisch Omaanse geur. Maar ook maak je kans op een overnachting in een magisch 5* hotel voor jezelf of je klant! De webinar vindt plaats op 4 juli om 10.00 uur en aanmelding kan hier.

Geef je op voor de webinar

Mocht je 4 juli verhinderd zijn, stuur een mail naar oman@lieb-management.nl en we sturen je de opname van de webinar toe. Daarnaast is er op TravEcademy ook een e-learning over Dhofar om vast meer informatie te krijgen. Daar maak je elke maand kans op het winnen van een Rituals bon van €50.

ACTUEEL

  • Het schildpaddenseizoen in Oman is weer begonnen. Turtle reserve Ras al Jinz heeft de grootste populatie van groene schildpadden in de Indische Oceaan. Zo’n 30.000 vrouwtjes komen in de zomermaanden aan land om eitjes te leggen. Alleen met een gids kun je hier dit natuurwonder aanschouwen!
  • Aloft Hotels, het design hotelmerk voor muziekliefhebbers en reizigers en onderdeel van Marriott Bonvoy’s keten van 30 bijzondere merken, is in april in Muscat geopend. Het is het eerste hotel van deze keten in Oman. Om de opening van Aloft Muscat te vieren, zijn er exclusieve openingstarieven vanaf OMR 27 (65 euro) inclusief ontbijt en 20% korting op eten en drinken. 

Berichten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!