Fargo verrast bezoekers in North Dakota

Bezoekers van de stad Fargo in North Dakota, die een scène uit een film verwachten, worden misschien verrast door de James Beard-genomineerde koks, Pride-vlaggen, hipsterboetieks en ambachtelijke brouwerijen. Oh, en een museum gewijd aan de bizon!

Fargo in North Dakota heeft geen geweldige reputatie. De stad is misschien het bekendst door ‘Fargo’, de Oscarwinnende Amerikaanse misdaadfilm uit 1996 van de gebroeders Coen over een verkeerd afgelopen ontvoering – de film eindigt met een lijk in een houtversnipperaar – en heeft sindsdien geworsteld om zijn reputatie te herstellen. Maar iedereen die de afgelopen jaren in Fargo is geweest, zal merken dat het ver afstaat van de aanvankelijk geïsoleerde boerengemeenschap die canola-olie produceert en waar het continue sneeuwt. Dat is te danken aan de inspanningen van ambtenaren en inwoners van Fargo, die genoeg hadden van de manier waarop buitenstaanders naar hun stad keken. Dus deden ze een gezamenlijke inspanning om haar reputatie te veranderen.

In 2002 lanceerde de stad een masterplan voor herontwikkeling met projecten die 15 jaar bestrijken, waaronder grootschalige belastingvoordelen om opnieuw te investeren in het centrum van Fargo en Broadway (de belangrijkste straat in het centrum) volledig te herstellen. Een plan uit 2017 schetste strategieën om extra woningen en bedrijven te bouwen en sommige straten te veranderen in voetgangerspaden. De hele binnenstad – ongeveer 100 blokken – is getransformeerd van perceel na perceel met parkeerterreinen en leegstaande gebouwen tot een gebied met boetieks, met James Beard bekroonde restaurants, een populaire universiteit en een gemeenschappelijk plein. Fargo ziet er nu uit als een mini-mix tussen Toronto en Madison, Wisconsin. Het is gevuld met koffieshops, unieke winkels, lokaal eten en bizarre attracties – perfect voor een weekendbezoek.

Lees hier meer over alle positieve ontwikkelingen en tips uit de The New York Times.

Berichten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!