Hot & happening in Oman

  • Van 11 tot 15 februari heeft de tour van Oman plaatsgevonden. Dit wieler evenement zorgt ervoor dat Oman steeds meer aanzien krijgt als fiets bestemming. In de komende editie van Ride magazine komt een uitgebreid artikel over fietsen in Oman.
  • Eind 2022 is in Muscat het nieuwe Intercityhotel geopend. Dit 4-sterrenhotel met zwembad in het hart van de wijk Khuwair ligt perfect tussen de luchthaven en de culturele bezienswaardigheden van de stad. 
  • Op 23 februari is het Bisya-Salut visitors centre geopend op 50 minuten rij afstand van Nizwa. Hier vind je een museum met 344 antiquiteiten uit de bronstijd, de ijzertijd, de Islamitische periode en werelderfgoed uit deze regio. Het is de eerste stap in de voorbereiding om de archeologische vindplaatsen Bisya en Salut gereed te maken voor toeristen. Deze staan al op de nominatie lijst van Unesco.
  • De Iron Man 70.3 komt terug naar Salalah op 23 september 2023 en inschrijven is al mogelijk. 
  • De Ramadan begint op 22 maart en eindigt op 20 april. Je kunt dan nog prima reizen in Oman maar moet er rekening mee houden dat eetgelegenheden overdag gesloten zijn. Supermarkten zijn wel gewoon open en ‘s avonds uit eten gaan is juist extra bijzonder met families die het einde van het vasten vieren.

Berichten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!