Kies Oman als winterzonbestemming

De winter staat weer voor de deur en wat is er lekkerder dan even de zon opzoeken. Voor wie meer wil dan alleen op het strand liggen is Oman de ideale bestemming. In 9 uur vliegen (incl. een korte overstap) ben je al in het Sultanaat. Met slechts 3 uur tijdsverschil heb je geen last van een jetlag en kan je optimaal genieten van je tijd in Oman. Met een afwisseling van cultuur, natuur en strand is er voor elke reiziger een ideale combinatie te vinden. Er zijn ook dit jaar weer een hoop nieuwe highlights en hotels geopend zodat de bestemming nog afwisselender wordt.

NIEUW DEZE WINTER

Langste overland zipline ter wereld
Adrenalinejunks kunnen hun hart ophalen in Oman. In Musandam is dit jaar de langste overwater zipline ter wereld geopend. Je kunt naast elkaar 1,800 meter over het water vliegen. Het is de eerste spectaculaire activiteit in het Oman Adventure Centre en er zullen er nog meer volgen. De regio Musandam heeft naast deze zipline ook al goede hike en mountainbike routes. Wist je dat je in twee uur vanaf Dubai naar Musandam reist?

Spectaculair nieuw museum
Het in maart geopende Oman Across Ages Museum neemt je mee op een reis door de tijd. Van het verleden tot het heden en het geeft een blik in de toekomst met de huidige aspiraties van het Sultanaat. Het futuristische museum ligt bij Manah in de buurt van Nizwa en het is het grootste in zijn soort in de regio A’Dakhiliyah. Interactieve audiovisuele verhalen zorgen voor een unieke museumervaring op 300.000 m2.

Muscat opera house
Het bijzondere opera gebouw is natuurlijk niet nieuw maar vanaf september zijn er wel weer nieuwe voorstellingen te zien. Zeker bijzonder om te kijken of het lukt om tijdens je een voorstelling te zien. het gebouw is van buiten en binnen indrukwekkend en heeft een zeer goede akoestiek. De volledige agenda vind je hier en boeken doe je via de website van het Royal Opera House.

VEILIG REIZEN DOOR OMAN

Oman blijft een veilige reisbestemming. In het licht van de recente de politieke situatie in het Midden-Oosten, willen we je graag een update geven over de huidige status van de reisveiligheid in Oman.

Oman behoudt zijn reputatie als een veilige en gastvrije reisbestemming . De stabiliteit en rust die het land kenmerken blijven onwrikbaar, waardoor het een ideale keuze is voor toeristen en reizigers die op zoek zijn naar een verrijkende en veilige ervaring.

De Omaanse overheid zet zich in voor de veiligheid van alle bezoekers. Oman blijft een oase van rust in de regio.

ACTUEEL

  • In het Jebel Akhdar gebergte is een nieuw hotel geopend. Het Hanging Terraces hotel gaat helemaal op in het landschap met rustieke en sfeervolle kamers. Een hele goede middenklasse categorie met een uniek design en locatie.
  • De Omani keten SAMA heeft weer een nieuw hotel geopend. Het SAMA Jebel Samhan bevindt zich in de zuidelijke regio Salalah. Op 2.100 meter hoogte vind je in de bergen van Jebel Samhan dit unieke hotel met uitzicht over het gebergte en in de zomer lijkt het hotel in de wolken te staan als de mist optrekt.

Kijk hier voor meer informatie over Oman.

Berichten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!