Naar winterwonderland in Scandinavië

Met BBI Travel en Transavia vanaf Groningen

BBI Travel en Transavia lanceerden zaterdag 24 december de eerste vlucht van het seizoen vanaf Groningen Airport Eelde naar de nieuwe bestemming Åre/Östersund in Midden-Zweden. De passagiers voor deze nieuwe bestemming, maar ook voor de bestemming Scandinavian Mountains Airport, worden zaterdag in de terminal verwelkomd door de kerstman.

Deze bestemmingen worden wekelijks aangeboden op de zaterdag. De luchthaven noemt de bestemmingen ‘een prachtige en passende toevoeging aan het reisaanbod vanaf Groningen Airport Eelde’. De vluchtserie wordt georganiseerd door BBI Travel in samenwerking met Transavia. BBI Travel is een reisspecialist in noordelijke bestemmingen, met bijna 60 jaar ervaring op Scandinavië, Ierland, IJsland en andere bestemmingen.

‘Niet alleen Östersund, een echte winterstad waar veel vormen van wintersport kunnen worden beoefend, is een aanrader om heen te gaan. Ook het wintersportgebied rondom Åre, één van de beroemdste skiresorts van Zweden – en samen met Stockholm kandidaat voor de winter-Olympics 2026 – is geweldig om naar af te reizen’, zegt Henk van der Kooi, eigenaar van BBI Travel. ‘Daarbij kent de skiregio Vemdalen, de tweede skibestemming hier, schilderachtige dorpjes in een idyllische omgeving die je het échte wintergevoel geven.’

Voor de luchthaven van Groningen is Åre/Östersund een welkome, prachtige en logische toevoeging, zegt Jonas van Dorp, Manager Commercie & Communicatie en routeontwikkelaar van Groningen Airport Eelde. ‘We zijn erg blij dat BBI Travel dusdanig tevreden is over de vluchtserie naar Scandinavian Mountains Airport, die vorig jaar is ingezet, dat zij nu Åre/Östersund als nieuwe bestemming toevoegt.

We zien dat de bestemmingen in Zweden en Noorwegen, die BBI Travel met deze Transavia-vluchten bereikbaar maakt, een breed publiek trekken, ook buiten Noord-Nederland.’ De geïnteresseerde reiziger doet er goed aan niet te lang te wachten, want de beschikbare plekken vullen zich snel. ‘De vluchten in de kerstvakantie en voorjaarsvakantie zijn al bijna volgeboekt. Wees er snel bij en geniet alvast van alle voorpret’, zegt Van der Kooi.

De vluchten worden uitgevoerd in een zogenaamde driehoek. Vanaf Groningen Airport Eelde gaat het naar Scandinavian Mountains Airport, met een tussenstop op Östersund.

Berichten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!