Ontdek de mooiste bergdorpjes van Oman

In de bergen van Oman zijn vele authentieke dorpjes genesteld, waar het vaak lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Je ontmoet vriendelijke bewoners en geniet van schitterende uitzichten. Wij nemen je graag mee naar de vijf mooiste bergdorpjes van Oman. 

1) Misfat Al Abriyeen 

In de wirwar van smalle steegjes van het dorpje Misfat Al Abriyeen lijkt u eeuwen terug in de tijd te gaan. De gastvrije dorpelingen leven voornamelijk van de landbouw. Bananen, granaatappels, papaya’s, mango’s en sappige, zware dadels groeien tegen de berghellingen aan. Het dorpje is alleen te voet te bereiken, dus rust even uit bij The Old House. Hier geniet u van een kop koffie of vers fruitsap met een waanzinnig uitzicht.

2) Balad Sayt 

Het kleine, schilderachtige Balad Sayt ligt verscholen in het Al Hajargebergte. Struin door de knusse steegjes en wandel naar de uitkijktoren. Vanuit hier heeft een u een prachtig uitzicht over de traditionele huizen van het dorp, plantages en groene palmgroeven, die mooi afsteken tegen de omliggende bergen. Een bezoek aan Balad Sayt is goed te doen als dagtripje vanuit Muscat.

3) Wakan 

Het bergdorp Wakan is een verborgen pareltje. De weg omhoog met een 4×4 is even spannend als adembenemend mooi. Als u de ruim 700 traptreden door het dorp omhoog wandelt, wordt u begroet door de hartelijke dorpelingen die op de plantages bij hun boerderijtjes aan het werk zijn. De flinke klim wordt beloond: vanaf de top heeft u een schitterend uitzicht over de Wadi Mistal en de omliggende bergen.

4) Al Khitaym 

De Jebel Shams, wat letterlijk de “Berg van de Zon” betekent, is de hoogste berg van Oman. Niet voor niets wordt deze bergtop wel vergeleken met de Grand Canyon. Eén van de bekendste hikes begint in Al Khitaym, een dorpje dat zeker een bezoek waard is. De bewoners van het eeuwenoude dorp zijn geitenhoeders en verkopen kleurrijke handgeweven sleutelhangers en armbandjes.

5) Hatt

Ten noorden van Al Hamra, een 400 jaar oud stadje dat geheel uit leem is opgetrokken, ligt het dorpje Hatt. De aangename temperaturen gedurende het hele jaar maken Hatt een populaire bestemming voor Omaanse families. De onverharde weg naar Hatt legt u af met een 4×4. De hobbelige tocht is het meer dan waard: in gezelschap van 5.000 geiten geniet u van de natuur en de stilte.

Berichten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!