Op muzikale tour door Arkansas, Missouri en South Carolina

Countrymuziek is een van de populairste muzieksoorten ter wereld en deze bijzondere muzieksoort vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten. De International Country Music Day werd opgericht in de jaren ’50 en wordt elk jaar gehouden op 17 september. Op deze feestelijke dag worden er, verspreid over verschillende locaties, tal van activiteiten georganiseerd. Countrymuziek is internationaal bekend, van lokale bandjes tot internationale acts, de mogelijkheden zijn oneindig. Hoewel deze dag inmiddels alweer achter ons ligt, willen we jullie wel graag meenemen in alle muzikale mogelijkheden in de staten Arkansas, Missouri en South Carolina.

De country legendes van Arkansas
Arkansas staat bekend als ‘The Natural State’, maar het is nog veel meer dan dat. Wist je bijvoorbeeld dat er verschillende country legendes uit Arkansas komen? Zangers als Gene Campbell en zelfs de wereldberoemde Johnny Cash hebben hier hun roots.

Klik hier om verder te lezen

Muzikale veelzijdigheid in Missouri
Veel verschillende muziekgenres vinden hun oorsprong in Missouri en hebben invloed (gehad) op countrymuziek. Van ragtime tot blues en van jazz tot hedendaagse popmuziek. Je ervaart het allemaal in Missouri.

Klik hier om verder te lezen

De ‘lowcountry’ muziek van South Carolina
In South Carolina luister je naar ‘lowcountry’ muziek van Darius Rucker, bezoek je een bluegrass festival en geniet je van een live optreden in een van de vele (country)bars onder het genot van een heerlijke maaltijd.

Klik hier om verder te lezen

WINNEN

Wil je nog meer routesuggesties en inspiratie, zodat je de ultieme vakantie kunt samenstellen voor jouw klanten? Ga dan naar de website van Travel South. Of volg de cursus over alle muzikale mogelijkheden van Travel South op TravEcademy en maak kans op een rijkelijk gevulde goodie bag!

Berichten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!