Op zoek naar de mooiste watervallen van Zweden

Van donderende cascades tot lieflijke stroompjes

Verken de Zweedse watervallen en ontdek een aantal van de meest adembenemende natuurwonderen van het land. Van sereen tot spectaculair: de Zweedse watervallen zullen je inspireren en verbazen. Bovendien vind je bij veel watervallen in Zweden wandelpaden naar uitzichtpunten, waardoor ze beter toegankelijk zijn. Luister naar het rustgevende of verkwikkende geluid van het water en geniet van het uitzicht.

Je vindt in de Zweedse nationale parken en natuurreservaten diverse toegankelijke watervallen verspreid over het hele land. Watervallen zijn bestemmingen waar je het hele jaar door van kunt genieten. Ze veranderen namelijk het hele jaar door aanzienlijk, afhankelijk van de waterstand en het seizoen. In de winter veranderen watervallen meestal in verticale ijskappen, bevroren in de tijd. Hierdoor kun je onder een waterval lopen of verborgen grotten bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn.

Als de warmere maanden aanbreken en de voorjaarsoverstromingen losbarsten, zijn watervallen vaak het indrukwekkendst. Geniet in de zomer van een plek om te zwemmen of te wandelen, maar wees altijd voorzichtig in de buurt van watervallen, want het terrein kan glad zijn. Als je in een nationaal park of natuurreservaat bent, houd je dan aan de parkregels, zowel voor je eigen veiligheid als om de biodiversiteit van deze bijzondere omgevingen te beschermen.

Hier vind je een selectie van toegankelijke watervallen in Zweden en hoe je ze kunt bezoeken, van noord naar zuid.

Foto: Kola Production

Berichten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!