Van ballonvaarten tot powwows en rodeo’s

Rapid City heeft het allemaal!

Stratobowl Historische Luchtballonvaart
Net buiten Rapid City, South Dakota, ligt de geboorteplaats van de Stratobowl. In 1935 lanceerden het Army Air Corps en de National Geographic Society vanaf deze plek een wereldrecordbrekende bemande heteluchtballon. Elk jaar in september komen ervaren ballonvaarders bijeen om de vlucht te vieren.

Black Hills Powwow
Het belangrijkste Indiaanse culturele evenement Black Hills Powwow-He Sapa Wacipi brengt Indiaanse zangers, dansers en drummers uit het hele land samen. Iedereen is welkom om mee te vieren en meer te weten te komen over waarom dit evenement zo belangrijk is voor de Lakota-cultuur. 

Rondvaarten
In elk jaargetijde zijn de open wegen in het westen van South Dakota een lust voor het oog. De herfst zorgt voor een kleurrijk landschap in de glooiende dennenheuvels. De winter brengt een prachtig, besneeuwd landschap, en de lente biedt de mogelijkheid om jonge dieren te spotten in het frisse landschap.

Black Hills Stock Show & Rodeo
Het grootste landbouwevenement in het westen van South Dakota verenigt onze westerse wortels in één feest. Twee weken lang, elk jaar in januari, kunnen toeschouwers genieten van entertainment, van broncruiters tot touwtrekkers en veetentoonstellingen.

Ga voor meer informatie over Rapid City naar VisitRapidCity.com.

Foto: Jacob Moon

Berichten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!