Duurzaam toerisme

Alles over bewust reizen

Welkom op de Ecademy over duurzaam toerisme. Hier lees je meer over verantwoord reizen of reizen zonder footprint. 

Overig
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn

UITGELICHT

Sandos Hotels&Resorts hecht veel waarde aan duurzaamheid en ondersteuning van lokale gemeenschappen. Zie hieronder een filmpje over hun Eco resort in Playa del Carmen.

Laatste toevoegingen:

VvKR komt met openbaar handboek voor duurzaam toerisme

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) heeft haar ‘Handboek Duurzaamheid voor kleinschalige reisorganisaties’ openbaar gemaakt. Het handboek was intern al een paar jaar beschikbaar voor VvKR-leden, maar heeft deze met het oog op transparantie en de visie op samenwerken aan een(...)
Lees verder

Gratis webinar over wegwerpplastic tijdens de coronacrisis

Meer dan 100 ANVR-reisorganisaties en 100 andere toeristische bedrijven hebben een jaar geleden de Internationale Tourism Plastic Pledge ondertekend. Een stap om vervuiling op de vakantiebestemmingen aan te pakken. Maar hoe komt de reisbranche de belofte na in deze coronatijd? Experts op dit(...)
Lees verder

Wie verdient de Sustainable Travel Award?

Dit zijn de genomineerden!
De drie genomineerden voor de Sustainable Travel Award zijn bekend. Tijdens de jurybijeenkomst, die donderdag 9 januari plaatsvond in het Social Impact Lab in Utrecht, mochten elf reisbedrijven hun duurzame initiatief presenteren. Dit jaar waren er meer inzendingen dan ooit en ook de(...)
Lees verder

Corendon introduceert nieuw dierenwelzijnsbeleid

Corendon introduceert een nieuw dierenwelzijnsbeleid voor haar excursies. De reisorganisatie stopt met het aanbieden van excursies en attracties waar dierenleed in voorkomt. Daarmee zet Corendon, als een van de grotere reorganisaties in Nederland, een belangrijke eerste stap op gebied van(...)
Lees verder

Oad gaat CO2-uitstoot compenseren

Oad gaat met ingang van het komende zomerseizoen voor al haar busreizen de CO2-uitstoot compenseren. ‘Reizen is fantastisch, maar heeft helaas ook een negatief effect op het klimaat’, zegt directeur  Arjan Koster. ‘Ondanks dat reizen per touringcar al één van de minst vervuilende vormen(...)
Lees verder