Namibië

Panoramisch uitzicht - Veel perspectief - Alleen in Namibië

Beklim de hoogste zandduinen ter wereld, daal de diepste kloven van Afrika af, ontdek de droogste en oudste woestijn ter wereld, verbaas jezelf over één van ’s werelds grootste rotstekeningen, geniet van al het wild dat over de gigantische zoutpannen loopt en de eindeloze horizons.

Dit is Namibië, waar je verzekerd bent van avontuur!

Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Geschiedenis

De geschiedenis van Namibië kan gedeeltelijk gevonden worden in Twyfelfontein, waar je rotstekeningen kan bezichtigen die teruggaan naar 26.000 jaar voor Christus. Vele bevolkingsgroepen zoals de Nama, Himba en Herero wonen nog steeds in dit gebied en leven (gedeeltelijk) als nomaden.

Door het onherbergzame gebied van de kust duurde het tot ver in de 19de eeuw voordat de eerste missionarissen en ontdekkingsreizigers het land ontdekten. In deze periode werd het land meermalen geteisterd door conflicten en was het onder bewind van Duitsland. Na de eerste wereldoorlog werd Namibië samengevoegd bij Zuid-Afrika, wat tot 1989 duurde. Het land koos haar eerste president in 1990, waarmee niet alleen de onafhankelijkheidsverklaring getekend werd, maar het land ook stabiel werd.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn