Namibië

Panoramisch uitzicht - Veel perspectief - Alleen in Namibië

Beklim de hoogste zandduinen ter wereld, daal de diepste kloven van Afrika af, ontdek de droogste en oudste woestijn ter wereld, verbaas jezelf over één van ’s werelds grootste rotstekeningen, geniet van al het wild dat over de gigantische zoutpannen loopt en de eindeloze horizons.

Dit is Namibië, waar je verzekerd bent van avontuur!

Bestemmingen, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

2 jaar geleden

Fish River Canyon

De Fish River Canyon is de op één na grootste natuurlijke kloof in de wereld en de grootste in Afrika.

De kloof is een spectaculair natuurverschijnsel door de ligging in een gesteende vlakte, die bezaaid is met vetplanten. Deze zijn bestand tegen droogte, waaronder de kenmerkende Quiver Tree of Kokerboom. Fish River Canyon werd meer dan 500 miljoen jaar geleden gevormd door water erosie en door de ineenstorting van het dal, als gevolg van bewegingen in de aardkorst. Het zakte plotseling verticaal een halve kilometer naar beneden. En zoals met de meeste rivieren in Namibië, is de Fish River over het algemeen droog, behalve in het regenseizoen van januari tot april. Behalve dat het een geweldige plek is om fantastische foto's te nemen, is de Fish River Canyon uitgegroeid tot een populaire wandelbestemming.

De meest populaire route, met de toepasselijke naam Fish River Hiking Trail, is een 4-daagse expeditie van 86 kilometer, die geopend is van mei tot september. Voor deze expeditie heb je echter wel de toestemming van een arts nodig om te mogen deelnemen. Doordat er geen faciliteiten zijn op de route, met uitzondering van het begin en einde, is deze tocht duidelijk niet geschikt voor de zwakkeren onder ons.

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn