Schiphol Amsterdam Airport

Blijf op de hoogte van de grootste Nederlandse luchthaven!

Luchthavens, Zakenreizen
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
afbeelding van TravEcademy

TravEcademy

11 maanden geleden

Wat kun jij doen voor een duurzame luchthaven?

Alle hulp is welkom - 6 tips

Je kunt op verschillende manieren reizen. Hoewel het misschien niet de meest duurzame manier is, is vliegen soms wel de meest handige en snelste manier van reizen om op je (verre) bestemming te komen. Met onderstaande 6 tips, kun je de impact van je reis op het milieu verminderen. Je helpt hiermee ook onze ambitie – de meest duurzame luchthaven te zijn – waar te maken.

1. Compenseer de CO2-uitstoot van je vliegreis
Je kunt de CO2-uitstoot van je vliegreis compenseren. Hiermee wordt – in ruil voor de CO2-uitstoot die jij veroorzaakt – ergens anders minder CO2 uitgestoten of CO2 wordt uit de lucht gehaald. Bijvoorbeeld door het planten van bomen of het investeren in duurzame energieprojecten. Je compenseert je uitstoot makkelijk via de website van je luchtvaartmaatschappij, je reisbureau of organisaties die hierin gespecialiseerd zijn.

2. Minder bagage betekent minder CO2-uitstoot
Hoe meer bagage je meeneemt, hoe zwaarder het vliegtuig wordt. Met één koffer maakt dat natuurlijk niet zoveel uit, maar alles bij elkaar wel. Neem daarom geen onnodige bagage mee als je reist. Minder bagage betekent een lichter vliegtuig, waardoor er minder kerosine nodig is om je naar je bestemming te brengen. En minder brandstof leidt, logischerwijs, tot minder CO2-uitstoot.

3. Kies bewust hoe je naar Schiphol komt
Met de trein reis je het milieuvriendelijkst. Heb je geen of weinig bagage? Dan kun je zelfs makkelijk met de fiets naar Schiphol reizen. Wil je toch met de auto komen? Huur dan een Car2Go, kom met een elektrische taxi of met je eigen (elektrische) auto en parkeer op Schiphol. Dat scheelt toch weer een paar (honderd) kilometer, ten opzichte van je te laten wegbrengen en ophalen. Lees meer over parkeren op Schiphol

4. Europese bestemmingen goed met de trein bereikbaar
Schiphol moedigt reizigers aan om voor afstanden korter dan vijfhonderd kilometer de trein te nemen in plaats van het vliegtuig. Vanuit Schiphol neem je makkelijk de trein naar Antwerpen, Brussel, Parijs en diverse bestemmingen in Duitsland. De trein is bij deze afstanden minder milieubelastend dan het vliegtuig. Kijk op NS Internationaal voor jouw bestemming

5. Scheid je afval, ook op de luchthaven
Je bent vast al gewend om thuis je afval te scheiden. Ook bij ons in de terminal staan speciale afvalbakken. In deze bakken scheid je makkelijk je papieren, plastic en restafval. Hoe meer mensen dit doen, hoe beter de recyclekwaliteit van onze afvalstromen wordt. Help je mee?

6. Duurzame en fair trade producten op Schiphol
Koop je een cadeau voor jezelf of een bekende? Denk er dan eens aan om specifiek te shoppen voor verantwoorde producten. Bij diverse winkels op Schiphol kun je hiervoor al terecht. Bij Rituals of Xpress Spa bijvoorbeeld.

Ook voor eten en drinken komen steeds meer verantwoorde opties. Bij Café Chocolat geniet je van een fair trade kopje koffie met een heerlijk stuk chocolade. Maar ook Fair Taste Café, Starbucks, Juicy Details, Harvest Market en Leon verkopen verantwoorde en vaak ook lokale producten. Bekijk het winkelaanbod voor en achter de paspoortcontrole

Luchthavens
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn