Hoofdstuk 1 van 0
In uitvoering

GROTTEN EN KLIMMEN

9 april 2024

  • Speleologie (spannende, sportieve ontdekking van grotten)
  • Vulkanische tunnel in het noordwesten van Tenerife
  • Rotsklimmen op verschillende niveaus

Welke ontdekkingen kun je doen op een plaats die 27.000 jaar geleden door de aarde is geschapen en die vrijwel intact is gebleven? Je kunt op avontuur in de Cueva del Viento (Grot van de Wind), een vulkanische tunnel op Tenerife die werd gevormd door lavastromen van de Pico Viejo, een vulkanische kegel vlak langs El Teide. De Cueva del Viento is gelegen in de vallei van Icod de los Vinos in het noordwesten van Tenerife.

Een vulkanische tunnel is een holte die ontstaat in uitgeharde lavastromen. Wanneer de stromende lava in contact komt met de buitenlucht, wordt hij hard en vormt zo een isolerende laag. De lava binnenin stroomt verder totdat alleen de buitenste laag overblijft en zo een vulkanische tunnel vormt. Hierdoor ontstond deze grootste vulkanische tunnel van Europa.

De Cueva del Viento is ongeveer 17 kilometer lang en heeft een uitgebreid ondergronds gangenstelsel. Er is ongeveer 250 meter open voor het publiek. Een gids begeleid je uiteraard tijdens deze ondergrondse wandeling. De rondleidingen gebeuren in groepsverband en vinden dagelijks plaats. Je moet een lange broek en wandel-of sportschoenen aan. Deze wandeling is niet geschikt voor kinderen jonger dan 5 jaar. Je blijft ongeveer 45 minuten in de grot.

Wie meer houdt van buitenlucht, kan ook prima rotsklimmen in Tenerife. Het eiland heeft een aantal rotswanden met verschillende vaardigheidsniveaus. Van bovenaf heb je een fantastisch zicht op de omliggende landschappen. Gespecialiseerde bedrijven kunnen je voorzien van de nodige uitrusting. Dus zowel boven als onder de grond verrast Tenerife je!

Hoofdstuk 1 van 0
In uitvoering
Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!