Hoofdstuk 1 van 0
In uitvoering

SURFEN & BODYBOARDEN

9 april 2024

  • Surfen
  • Bodyboarden
  • Verschillende soorten bodems
  • Grootste golven in het noorden

Nog meer watersporten? Jazeker! Wat dacht je van surfen en bodyboarden. Glijden door tunnels over het water of stunten op de golven, je doet het allemaal op Tenerife.

Elke tien minuten is er wel een golf op Tenerife. En als de ene golf je niet bevalt dan is er altijd wel een andere. De golven breken op verschillende bodems: rotsen, zand en vulkanisch rif. De golven op zand en rotsen breken meestal makkelijker en zijn geschikt voor beginners en gevorderde surfers. Vulkanisch rif is moeilijker en dus meer geschikt voor surfers die technisch onderlegd zijn.

De grootste golven vind je in het noorden en noordwesten van het eiland. De golven in het zuiden en zuidwesten zijn iets zwakker. De sterkte van de zee varieert echter afhankelijk van de tijd van het jaar. Surfen en bodyboarden kan het hele jaar door. Maar algemeen genomen is de wind krachtiger tussen oktober en april. In de zomermaanden gaat de wind iets meer liggen en is de zee dus iets rustiger. Tenerife is dan ook de ideale plek voor surfers van alle soorten en voor alle niveaus.

De meeste plaatsen zijn geschikt voor gevorderden en experts maar er zijn ook enkele plaatsen voor beginners, zoals het strand van Almáciga aan de voet van het Anaga massief. Hét surfparadijs bevindt zich in het noordoosten bij Punta del Hidalgo waar de golven tegen de kliffen beuken. Maar ook in het toeristische zuiden (Playa de las Américas) kun je lekker de golven bedwingen op je board.

Hoofdstuk 1 van 0
In uitvoering
Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!