unspecified-800x321

Beste reistijd voor The Great American West

Omdat het weer in de Rocky Mountains soms een avontuur op zichzelf is, is het verstandig om voor vertrek de weersverwachting te checken. De temperatuur in de regio kan onvoorspelbaar zijn en het weer kan ineens omslaan. De beste reistijd in the Great American West is van begin juni tot eind september. Dan zijn de gemiddelde temperaturen rond 20 graden Celsius en alle wegen sneeuwvrij. Toch is een bezoek in andere seizoenen wel mogelijk als je de juiste voorbereiding treft.

Voorjaar

Maanden: april, mei en de eerste helft van juni
Ook in lager gelegen gebieden kan je temperaturen van ongeveer 10 graden Celsius verwachten. Normaal gesproken zijn de ski-gebieden open tot begin april.

Zomer

Maanden: tweede helft juni, juli en augustus
Overdag kan het zonnig en warm zijn, met temperaturen van 27 tot 32 graden. ‘s Nachts is het vaak een stuk frisser en kan het afkoelen tot -1 graden Celsius. In hoger gelegen gebieden, bijvoorbeeld in Yellowstone National Park en Glacier National Park, kan het weer ineens omslaan en kan er, zelfs in de zomer sneeuw vallen. Over het algemeen geldt, hoe hoger gelegen, hoe kouder het kan zijn.

Herfst

Maanden: september, oktober, de eerste helft van november
In het najaar kan het fris zijn en ‘s nachts vaak al vriezen. Er zijn ski resorts, die in november al open gaan, hoewel het weer in de herfst onvoorspelbaar is. Overdag kan het nog heerlijk warm zijn, maar ‘s avonds koelt het snel af. Het is niet uitzonderlijk dat het regent of sneeuwt. Het is aan te raden om kleding in lagen te dragen en zeker een warme jas, handschoenen en goede, warme schoenen mee te nemen. Overdag zijn zonnebrand, een zonnebril en lippenbalsem geen overbodige luxe.

Winter

Maanden: tweede helft november, december, januari, februari en maart
In de winter kan het erg koud zijn in deze staten. Desondanks is de winter met zijn serene rust en schitterende sneeuwwitte omgeving vaak het favoriete seizoen van de bewoners. De gemiddelde temperatuur ligt op ongeveer -3 graden. Door de sneeuw zijn deze tijd van het jaar niet alle wegen begaanbaar. Uit voorzorg worden deze dan afgesloten.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!