GAW beste fotolocaties

Bijzondere fotolocaties in The Great American West

We begrijpen maar al te goed dat je een mooi moment wilt vastleggen tijdens je reis, ben je er tenslotte anders wel geweest?! Je legt een moment vast om je verhaal bij thuiskomst te versterken, om je ervaring met anderen te delen of omdat je er nog graag een keer naar terug wilt kijken. Maar de oppervlakte van de The Great American West is enorm. Dus waar te beginnen? Daarom hebben wij alvast een aantal van de meest bijzondere fotolocaties in Idaho, Montana, North Dakota, South Dakota en Wyoming voor je op een rijtje gezet. Vergeet dus niet je statief en selfiestick in te pakken!

 

 

 

 

 

 

 

 

Rust en ruimte in Montana

Montana staat bekend om uitgestrekte landschappen en ‘wide open skies’. Zo verandert het landschap van Zuidoost-Montana van rustige open vlaktes naar ruige Badlands en canyons. Overal waar je rijdt, heb je een prachtig uitzicht, of het nu met de motor, camper of auto is. Een voorbeeld hiervan is de rustige Pioneer Scenic Byway, omringd door bergen en bossen. Maar ook in bekende gebieden zoals het Big Horn Canyon National Recreation Area vind je prachtige plekken. Spot wilde dieren of ontdek serene plekjes tijdens een wandel- of kamper avontuur. In Glacier National Park is Two Medicine Lake een wat minder toeristische locatie, met bossen en bergen en veel wandelpaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuur en mooie routes in North Dakota

North Dakota biedt veel mogelijkheden om de diversiteit van de staat vast te leggen op camera. Activiteiten zoals wandelen, fietsen, kajakken, kanoën, vissen en paardrijden zijn leuke manieren om het landschap vast te leggen. Een bezoek aan de Badlands en het Theodore Roosevelt National Park is een must in deze staat. Maar maak ook een rit over een van de Scenic Byways, die zijn zo uniek, dat ze al een toeristische bestemming op zichzelf zijn. De Pembina Gorge is een van de diepste, steilste en onaangetaste rivierkloven in de staat. Alleen al de opmerkelijke faunadichtheid zorgt voor een geweldige foto.

 

 

 

 

 

 

 

 

Landschapsfotografie in Wyoming

Een van de meest gefotografeerde plekken in het Yellowstone National Park is vanaf de Artist Point, dat uitzicht biedt op de Lower Yellowstone Falls en de Grand Canyon van Yellowstone. Een must-visit tijdens je bezoek! Richting het zuiden, ten oosten van de Grand Tetons, vind je Schwabacher’s Landing. Deze geliefde plek onder vissers en rafters biedt een fantastisch uitzicht op de Tetons. Nog verder naar het zuiden tussen Green River en Rock Springs, loopt een route genaamd de Wild Horse Scenic Loop. Hier trekken wilde paarden door het woestijnlandschap. Plan ongeveer 1,5 uur in om de route te rijden over een grotendeels onverharde weg. We raden je daarom aan te rijden in een voertuig met vierwielaandrijving.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meren en rivieren in Idaho

De wateren van Idaho zorgen vaak voor mooie beelden. Staan onder een enorme waterval of een foto al suppend ervoor? Dat kan in het Thousand Springs State Park in Twin Falls. Een ander park met mooie wateren is het Bear Lake State Park. Van glinsterende turquoise meren tot complexe wetlands, sommigen noemen het ‘betoverend’. Hier vind je trekvogels, zandstranden en uitzicht over immense bergtoppen. Een heldere sterrenhemel boven blauw water leg je vast bij het op vier na diepste meer van de VS, Lake Pend Oreille. Omringd door de Rocky Mountains en een dicht bos van dennen, dit gebied biedt een rijk kleuren- en texturenpalet voor elke fotograaf.

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuur en monumenten in South Dakota

Een bezoek aan South Dakota is niet compleet zonder een foto van de Badlands. Zorg ervoor dat je voor zonsop- of zonsondergang arriveert om het mooiste licht vast te leggen. Richting het noordwesten is een rit over de Spearfish Canyon Scenic Byway, omringt door torenhoge kalkstenen kliffen, een mooie beleving. Als je over Interstate 90 vanuit het westen richting het oosten rijdt, kom je langs het plaatsje Chamberlain. Hier torent het Dignity standbeeld, ontworpen ter ere van de Lakota- en Dakota-stammen, over de Missouri River. Rijd je verder over deze weg, dan kom je langs het stadje Sioux Falls. Vrijwel de hele stad is fotogeniek, maar het hoogtepunt is de waterval in Falls Park, gelegen in het hart van de stad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto hotspots in Denver, Colorado

Het beste zicht over de ‘Mile High City’ is vanaf het Denver Museum of Nature & Science Sky Terrace. Hier schiet je de mooiste foto’s op een heldere dag wanneer het museum net opengaat. Wandel vervolgens over de altijd bruisende 16th Street Mall promenade. Liever de rust opzoeken? Ga dan richting het Confluence Park, waar de South Platte River en Cherry Creek samenkomen. Vanaf hier maak je in de middag de mooiste skyline foto van de stad. Voeg tenslotte het Red Rocks Park & ​​Amphitheatre toe aan je todo’s. Omringt door rood zandsteen met panoramisch uitzicht, is dit een van de populairste fotolocaties. Bekijk alle locaties hier.

Nog meer foto hotspots

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!