mtrushmore00274

De Great Eight van South Dakota

Graag delen we acht iconische plaatsen die South Dakota op de kaart zetten. Stuk voor stuk een bezoek meer dan waard!

1. Mount Rushmore National Memorial
Amerika’s heiligdom van de democratie toont 18 meter hoge, uit graniet gehakte portretten van vier grote Amerikaanse presidenten, respectievelijk George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Deze vier Amerikaanse presidenten vertegenwoordigen de geboorte, groei, ontwikkeling en het behoud van het land. Het park is het hele jaar door geopend en ligt in de buurt van hotels. Het bevat een wandelroute van een halve mijl, een museum, een cadeauwinkel en een restaurant. Kijk hier voor meer informatie. 

Mount Rushmore

2. Badlands National Park
Dit opvallende landschap van South Dakota heeft een doolhof van buttes (losstaande heuvels met steile wanden), canyons en spitsen. Skeletten van drievoetige paarden en sabeltandkatten behoren tot de vele gefossiliseerde soorten die hier gevonden zijn. Wildlife is er in overvloed in de 244.000 hectare van het park en kan vaak worden gezien tijdens het wandelen, kamperen en reizen op de Badlands Loop Scenic Byway. Kijk hier voor meer informatie.

Badlands National Park

3. Crazy Horse Memorial
Korczak Ziolkowski begon in 1948 te werken aan het Crazy Horse Memorial. Eenmaal voltooid zal dit eerbetoon aan de Lakota-leider het grootste beeldhouwwerk in de bergen van South Dakota en de wereld zijn. Het Indian Museum of North America en het Native American Educational & Cultural Center bieden ook educatieve en culturele programma’s. Kijk hier voor meer informatie. 

Crazy Horse

4. Historisch Deadwood
Treed in de voetsporen van historische legendes uit het Oude Westen, zoals Wild Bill Hickok, Calamity Jane en Seth Bullock. Deze goudkoortsstad uit 1870 werd in 1961 een National Historic Landmark. Vandaag de dag wemelt het er van de Black Hills entertainment en activiteiten, zoals concerten, casino’s, musea, historische locaties, spa’s en parades. Kijk hier voor meer informatie.

Deadwood, Main Street

5. Custer State Park
Er zijn nog maar weinig plekken met wild in de VS. Custer State Park is er één van. Bijna 1.300 bizons zwerven over de 71.000 hectare van het park, die ze delen met pronghornantilopen, elanden, berggeiten en een groep ezels. Trektochten, schilderachtige ritten, fietstochten en safaritochten zijn perfecte manieren om deze indrukwekkende attractie van South Dakota te verkennen. Kijk hier voor meer informatie. 

Custer State Park

6. Jewel Cave National Monument
De naam Jewel Cave National Monument is afgeleid van de kristallen die langs de wanden te vinden zijn, maar nog belangrijker is dat dit de op twee na langste grot ter wereld is. Kenmerken van deze schat van South Dakota zijn een verscheidenheid aan grottochten onder het bos en een park van 1.279 hectare met natuurpaden boven de grond. Geniet van een gezonde wandeling langs de 1/4 mijl lange Roof Trail (een gemakkelijk toegankelijk pad bij het bezoekerscentrum met picknicktafels en bankjes) en de 3,5 mijl lange Canyons Trail, die door Lithograph en Hell Canyons loopt voordat hij terugloopt naar de parkeerplaats van het bezoekerscentrum. Bekijk de onlangs geherintroduceerde dikhoornschapen in het historische gebied. Kijk hier voor meer informatie. 

Jewel Cave

7. Wind Cave National Park
Wind Cave National Park, de eerste grot die als nationaal park werd aangewezen, beschikt over ‘s werelds grootste concentratie van zeldzame boxwork formaties (honingraatachtige structuur in gesteenten), samen met 33.970 hectare bos en prairie aan de oppervlakte die fungeren als een natuurlijk toevluchtsoord voor wilde dieren. Kijk hier voor meer informatie. 

Wind Cave

8. Missouri Rivier
Geschiedenis en avontuur in overvloed langs en op het water van de ‘Mighty Mo’. Vrij stromende delen en vier reservoirs – Lake Oahe, Lake Sharpe, Lake Francis Case en Lewis & Clark Lake – zijn ideaal voor vissen, varen en waterrecreatie. Kijk hier voor meer informatie. 

Missouri River, Chamberlain

Ontdek meer over The Great 8 in South Dakota. 

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!