helena_wahlman-christmas_tree_-64

De grootste kerstmarkten van Zweden op een rij

Op de website van Visit Sweden hebben ze een overzicht gemaakt van de mooiste en grootste kerstmarken van Zweden. Nu de dagen in Zweden weer korter worden en de nachten langer, maken de Zweden hun huizen weer gezellig voor de Kerst. De Zweedse Kerst begint eigenlijk al vanaf de start van de Advent, 4 weken voor kerstavond. Dus als je binnenkort naar Zweden gaat, dan is er overal wel ergens een kerstmarkt.

De Zweedse wintertradities zijn anders dan die bij ons en dus koop je ook andere dingen op de kerstmarkten. Zo vindt je er bijvoorbeeld bokjes van stro om in de kerstboom te hangen (vroeger werden in Zweden de kadootjes namelijk door een kerstbok rondgebracht nog voordat de Kerstman bestond) en kerstmannetjes die er uit zien als kabouters. Er zijn op de kerstmarkten opvallend veel mooie, ambachtelijk gemaakte kerstversieringen, gebreide wanten, mutsen en andere bijzondere Scandinavische hebbedingetjes te koop.

Proef op een Zweedse kerstmarkt vooral ook van de typische Zweedse lekkernijen en drankjes. Zoals een dampende kop ‘glögg’ (Zweedse glühwein) in combinatie met een Zweedse ‘pepparkaka’ (peperkoek). Veel Zweedser dan dit wordt het niet!

Ontdek hier meer over de kerstmarkten in Zweden.

Foto: Helena Wahlman/imagebank.sweden.se

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!