helena_wahlman-reindeer-5589

Direct naar de sneeuw in Zweden

De regio Jämtland en Härjedalen bestaat uit twee aangrenzende provincies die zoveel gemeen hebben dat ze vaak gecombineerd genoemd worden als ‘Jämtland Härjedalen’. Het adembenemende landschap ligt op een hoogte van 63 ° noorderbreedte in het centrale-westen van Zweden en omvat bergen, diepe bossen en talrijke meren, waaronder Storsjön, het op vier-na-grootste meer van Zweden. De ongerepte natuur is de perfecte habitat voor elanden, rendieren, beren, veelvraat, muskusossen, poolvossen en zeldzame vogelsoorten.  

In de winter is deze regio het grootste skigebied van Noord Europa. Je kunt er perfect downhill skiën in de wintersportbestemmingen Åre en Vemdalen of kleinere bestemmingen als Lofsdalen en Funäsfjällen. Het gezellige dorpje Åre wordt het hele jaar door bewoond. In 2019 werden hier voor het laatst de World Cup Alpine Skien georganiseerd. Naast de vele pistes (bijna 100 kilometer!) met uitdagingen voor skiërs van alle niveaus, trekt een veelvoud aan winteractiviteiten die hier mogelijk zijn jaarlijks vele bezoekers. Spectaculair zijn de tochten door het prachtige winterlandschap op speciale ‘snowquads’ met rupsbanden. De kans is groot dat je onderweg een rendier of eland ziet die hier in groten getale te vinden zijn. Vemdalen wordt door Zweedse skiërs zelf bestempeld als ‘gezelligste skiresort van Zweden’. Met vrijwel uitsluitend ski-in/ski-out accommodaties is deze regio een aantrekkelijke bestemming. Behalve de skigebieden is er ook de gezellige winterstad Östersund, waar op het Storsjön geschaatst wordt en waar elk jaar in het eerste weekend van februari een winterfunpark wordt geopend.  

In navolging van het eerste, succesvolle seizoen met vluchten naar de zuidelijker gelegen Scandinavian Mountains, breidt BBI Travel komende winter haar wintervluchten uit met chartervluchten op Åre/Östersund Airport. Vanaf 24 december 2022 tot 18 maart 2023 wordt er wekelijks vanaf Groningen Airport Eelde op Östersund/Åre Airport gevlogen. Naast vertrek vanaf Groningen Airport Eelde worden er ook vluchten vanaf Schiphol aangeboden.

Lees hier meer over de regio Jämtland Härjedalen.

Foto: Helena Wahlman/imagebank.sweden.se

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!