travel counsellors

Drukke leveranciersdag en recordcijfers bij Travel Counsellors

Travel Counsellors noteert momenteel recordcijfers. De afgelopen 28 dagen lagen de verkoopcijfers gemiddeld op 143 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Dat stelde Fred van Eijk, directeur/oprichter van Travel Counsellors Nederland en België, vrijdag op de drukbezochte leveranciersdag. Het was de eerste fysieke bijeenkomst in twee jaar en dat was te merken. Ruim 140 Travel Counsellors en 21 zakenpartners met 35 vertegenwoordigers waren naar Van der Valk in Tiel gekomen. Ondertussen wordt er goed geboekt. Nog een paar cijfers: donderdag 17 maart stonden de verkoopcijfers bij Travel Counsellors op 185 procent ten opzichte van dezelfde dag in 2019. De afgelopen 7 dagen was het niveau gemiddeld 176 procent ten opzichte van het pre-coronajaar 2019. ‘Deze cijfers zijn beter dan ons beste jaar ooit’, zegt Van Eijk, daarmee refererend aan 2019.  ‘De drang om te reizen handhaaft zich, ondanks wat er in de wereld gebeurt. En ondanks de inflatie wordt er meer uitgegeven. Als branche hebben we de mazzel dat we vooral in de zomermaanden floreren en mensen verwachten dat de gasrekening dan lager is.’


Foto: de Jong Intra.

Na de persconferentie in januari dit jaar waarin het kabinet de eerste coronaversoepelingen aankondigde, zag Travel Counsellors de cijfers omhoog schieten. ‘Je weet nooit of de groei stabiel blijft, want tijdens corona hadden we vaker periodes waarin de verkoop aantrok. Maar nu we langduriger in een plus zitten, ben ik meer relaxed.’ Gevraagd naar de impact van de oorlog in Oekraïne op de boekingen zegt Van Eijk: ‘Die impact is dat we het anders nog beter gedaan zouden hebben. Maar we noteren nog steeds een flinke groei. We merken enerzijds dat mensen afwachtend zijn, dus dat hangt nog boven de markt. Maar de grootste groep heeft nog steeds een drang om te reizen. Die geeft zelfs meer uit.’


Foto: EURAM.

Wel signaleert Van Eijk een verschuiving van bestemmingen; veel Europa, Noord-Amerika, de Caribbean en Zuid-Afrika, en minder Azië en Oost-Europa. ‘Azië komt langzaam maar bestendig op gang. Daarnaast zien we veel vraag naar stedentrips.’ Tijdens de afsluitende borrel stond Van Eijk stil bij het overlijden van ‘drie dierbare’ Travel Counsellors in coronatijd; Mieke Padberg (oktober 2020), Jean-Paul Roels (september 2021) en Brenda Stegman. De volgende bijeenkomst van Travel Counsellors staat al gepland. Van 20 tot en met 22 mei wordt de jaarlijkse conferentie gehouden, ook weer in Tiel.

Foto: Fred van Eijk (directeur/oprichter van Travel Counsellors Nederland en België) en Milka van Dam (general manager Nederland & België).


Foto: Verkeersbureau van Aruba, met Jaap Ellis.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!