shutterstock_110500340

Glacier Country in Montana

Glacier Country is een plek met adembenemend natuurschoon, dat je moet zien om te geloven. Gelegen in West-Montana en bezaaid met spectaculaire bezienswaardigheden als de Bob Marshall Wilderness, Flathead Lake en natuurlijk het Glacier National Park, is deze streek dè trekpleister van Montana.

Glacier National Park

Bekend als ‘The Crown of the Continent’ is het Glacier National Park het visitekaartje van de regio. Het National Park is thuisbasis van meer dan vierduizend km2 aan ruig landschap, gevormd door enorme gletsjers in de laatste ijstijd. Door de smeltende gletsjers van destijds honderden meters dik, zijn er diepe valleien, watervallen tot wel 120 meter hoog, grote blauwgroene meren en indrukwekkende rotswanden ontstaan. Ook biedt het park meer dan 1100 km aan wandelroutes, waaronder de bekende ‘Going-to-the-sun highway’. Deze route van tachtig kilometer leidt wandelaars dwars door het park en over de bergtoppen van de Continental Divide en de Logan Pass, met hoogtes van tweeduizend meter.

Je kunt het National Park ontdekken met eigen vervoer, maar er zijn ook gidsen beschikbaar die je naar de mooiste plekjes van het park brengen. De georganiseerde tours worden onder andere gemaakt in de bekende Red Jammer bussen. Wil je liever niet met de bus, dan kun je ook kiezen voor boottochten, paardrijtochten en wandeltochten. Door te kiezen voor een Native American gids, die je door het park begeleidt, krijg je meteen de kans om meer te leren over het park vanuit het perspectief van de Blackfeet Tribe, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied.

Cowboy lifestyle

Buiten het park is de cowboy lifestyle nog steeds prominent aanwezig in Western Montana. Er zijn veel verschillende ranches te vinden, variërend van rustiek tot luxueus, vaak met een rijke geschiedenis. De sfeer van het Wilde Westen is hier absoluut voelbaar, waardoor je je gegarandeerd even cowboy of cowgirl voelt in het hart van de Big Sky Country.

Beleef Western Montana

Naast een roadtrip door de ongerepte natuur, zijn er meerdere manieren om Western Montana te beleven. Zo zijn de Native-American pow wows in de reservaten, de Blackfeet en de Flathead, een aanrader. Maar je kunt ook wildlife spotten in de National Bison Range en het Lee Metcalf National Wildlife Refuge of in de voetstappen treden van ontdekkingsreizigers Lewis & Clarke. Geniet van een lokaal gebrouwen biertje en relax in één van de natuurlijke hot springs. Struin door de straten een paar idyllische stadjes, zoals Whitefish en Missoula. En als je daar toch bent, bezoek dan ook een echte rodeowedstrijd.

West-Montana als reistip

Voor reizigers op zoek naar reisroutes, die je de echte Western lifestyle laten ervaren, is West-Montana de ultieme locatie. Je kan een paar dagen verblijven op een ranch, lange wandeltochten maken, paardrijden in de uitgestrekte Bob Marshall Wilderness, vliegvissen op forel of zeilen op het grootste natuurlijke zoetwatermeer, The Flathead Lake.

West-Montana heeft veel diverse accommodaties, twee internationale vlieghavens en prachtige routes geschikt voor roadtrips en wandeltochten. Of je verblijf in Montana nu enkele dagen of een week is, zorg dat je de tijd neemt om te genieten van de enorm weidse vergezichten, die het gastvrije Montana rijk is. De staat heet niet voor niets ‘Big Sky Country’.

Voor meer informatie over Western Montana’s Glacier Country, bezoek www.glaciermt.com

  

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!