Afbeelding2

National Elk Refuge in Wyoming

Niet al het wildlife in de Rocky Mountains houdt een winterslaap. Integendeel, het seizoen biedt juist de mogelijkheid om de dieren in een ander daglicht te zien.

Een unieke locatie hiervoor is bij het National Elk Refuge in Jackson Hole. Hier vindt jaarlijks de grootste wapiti kudde-migratie van de VS plaats. Het toevluchtsoord werd in 1912 opgericht om een winterhabitat te bieden en de kudde te behouden. Het is een integraal onderdeel van het gehele Yellowstone-ecosysteem dat begrensd wordt door Grand Teton National Park en het Bridger-Teton National Forest.

Hoewel wapiti’s de belangrijkste reden zijn voor het toevluchtsoord, zijn er ook andere dieren zoals bizons, coyotes, dikhoornschapen, vele vogels waaronder adelaars en haviken te vinden.

Het bezoekerscentrum biedt informatie en educatieve programma’s en hulp bij het plannen van reizen. Deze is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur in de winter en van 8.00 tot 19.00 uur in de zomer. Vanaf half december tot begin april kunnen bezoekers de enorme kudde van dichtbij bekijken door middel van een sleetocht

Vluchten
Wil je deze winter al richting Wyoming reizen, is het goed om te weten dat American Airlines een nieuwe seizoensdienst van Miami (MIA) naar Jackson Hole (JAC) heeft aangekondigd. Tussen 15 december en 3 april kan je mee op een van deze vluchten. Er zijn dagelijkse vluchten tussen 15 december tot en met 9 januari en van 16 februari tot 3 april en wekelijks van 10 januari tot en met 15 februari.

Map Great American West

Foto bovenaan: National Elk Refuge in Jackson. Bron: Visit Wyoming

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!