S9P0075-1030x687

Ontdek hoofdstad Bismarck in North Dakota

Hoofdstad Bismarck-Mandan is een uitstekende uitvalsbasis voor je rondreis door North Dakota. Bismarck beschikt over een eigen vliegveld, voldoende overnachtingsmogelijkheden, een groot winkelcentrum en diverse highlights in de omgeving. Het 73 meter hoge State Capitol Building is het hoogste gebouw van North Dakota. Hier vlakbij ligt het gratis toegankelijke North Dakota Heritage Center, waar je meer kunt leren over de bijzondere geschiedenis van deze regio. Zeker ook een aanrader voor kinderen!

United Tribes Powwow

Ieder jaar vindt in september in het weekend na Labor Day de United Tribes Powwow plaats in de Lone Star Arena in Bismarck. Tijdens dit must-see evenement van verschillende Native American stammen ben je van harte welkom om de dans- en muziekvoorstellingen te aanschouwen. Geniet van traditionele zang en dans en de kleurrijke kostuums van bijna 1500 dansers van ruim 70 verschillende stammen, waaronder de Mandan, Lakota, Dakota en Sioux.

Lewis & Clark

Beroemde ontdekkingsreizigers Meriwether Lewis & William Clark brachten meer tijd in North Dakota door dan in welke andere staat dan ook. Aan de River Road ligt de prachtige Lewis & Clark Riverboat, een radarboot die je meeneemt over de Missouri rivier voor diner– en sunsetcruises.

Fort Abraham Lincoln State Park

Tijdens een geanimeerde rondleiding door het Custer House ervaar je hoe het leven in 1875 voor generaal en mevrouw George Custer en hun manschappen was. Vanuit dit huis reden generaal Custer en zijn 7e cavalerie hun lot tegemoet bij de Battle of the Little Bighorn. Breng ook een bezoek aan het nabijgelegen On-A-Slant Indian Village, een 400-jaar oude Mandan nederzetting. De Mandan vormden een Native American agrarische stam en leefden niet in tipi’s, maar in zogenaamde earth lodges die hier nagebouwd  en te bezichtigen zijn.

Theodore Roosevelt National Park

Op slechts twee uur rijden van Bismarck ligt het prachtige Theodore Roosevelt National Park, het enige nationale park in Amerika dat naar een persoon is vernoemd. En wat voor een persoon; Theodore Roosevelt was de 26ste president van Amerika en woonde een groot deel van zijn leven in North Dakota.

Eten en drinken

In downtown Bismarck vind je voldoende gelegenheden om uit eten te gaan. Ga bijvoorbeeld naar de Toasted Frog en bestel de lokale specialiteit fried pickles (gefrituurde augurken) of eet om de hoek in de oudste bar van North Dakota, de Peacock Alley, gevestigd in het historische Patterson Hotel. Aanraders hier zijn de vleesgerechten en de zelfgebakken broodjes met overheerlijke honingboter. Of bestel een cowboy martini, een glas bier inclusief een augurk en/of olijf.

Lees meer over Bismarck.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!