37c02436-026f-63c1-1df9-822c1944d9e5

Scenic Byways en recreatiegebieden in Idaho

Het zal je niet verbazen dat de beste manier om Idaho te verkennen per auto of camper is. Wij raden reizigers altijd aan om tijdens een roadtrip over een van de vele Scenic Byways te rijden. Dit zijn wegen met zulke unieke eigenschappen en uitzichten, dat ze al een toeristische attractie zijn op zichzelf. Idaho telt maar liefst 31(!) van dit soort wegen. Enkele voorbeelden in het Noord-Centrale gedeelde van de staat zijn de Elk River Backcountry Byway en de Northwest Passage Scenic Byway.

Die laatste is de langste Scenic Byway van Idaho. Deze 325 km route begint aan de grens met Washington, bij het plaatsje Lewiston en loopt door tot het aangrenzende Montana, richting Glacier National Park. De route loopt parallel met de Lewis & Clark en Nez Perce National Historic Trails. De Nez Perce (of Nimiipuu) bevolking hebben een interessante geschiedenis die onderweg ontdekt kan worden in het Nez Perce National Historical Park in Spalding.
 
In de buurt van Lewiston ligt het Hells Canyon National Recreation Area. Dit is Amerika’s diepste rivierkloof en het beste te zien te voet, jetboot of, voor de echte avonturier, tijdens een wildwaterraftingtocht. In Lewiston beginnen ook de glooiende heuvels genaamd The Palouse, ook wel bekend als het “Toscane van Amerika” en de wijngaarden van het wijngebied Lewis-Clark Valley.

Over de Elk River Backcountry Byway gaat het landschap over in dennen- en sparrenbossen en kronkelende rivierstromen door het recreatiegebied Elk Creek Falls. Dit is de thuisbasis van de hoogste waterval van Idaho en het is het bijna zeker dat je hier wild ziet.
 
Klik hier voor een overzicht van alle Scenic Byways.

Map Great American West

Foto: Elk River Backcounty Byway. Bron: IdahoTourism

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!