Glacier1_JammerBus_NP_MT-1500x630

Tips voor Glacier National Park in Montana

Glacier National Park in de noordwest hoek van de staat Montana wordt ook wel de  ‘Kroon’ op het Noord-Amerikaanse continent genoemd. Het is het ultieme park voor wandelaars. Wildlife spotters kunnen hier berggeiten, bighorn schapen, beren en grijze wolven ontdekken. Maar bovenal is het een plek van natuurlijke schoonheid en majestueuze uitzichten.

Buiten Glacier National Park vind je in Montana 6,8 miljoen hectare National Forest, 1,4 miljoen hectare oorspronkelijke wildernis, historische sites, 50 state parks en 16 skigebieden. Het is een weids, onbedorven landschap. Overnachten kan in het park zelf, maar dan dien je wel tijdig te reserveren. Kalispell, Whitefish, West Glacier en East Glacier zijn stadjes in de nabije omgeving van Glacier National Park die ook diverse mogelijkheden bieden om te overnachten.

Belangrijke update: vanaf 2022 is het nodig om een reservering te maken om in het park te komen. Bekijk hier alle informatie om een reservering te maken.

Bekijk hier onze top tips voor een bezoek aan Glacier National Park in Montana

  • TIP: Misschien wel de allermooiste weg van heel Amerika is de Going-to-the-Sun Road die door Glacier National Park loopt. Deze 80-kilometer lange tweebaansweg biedt spectaculaire uitzichten en neemt zonder stops ongeveer twee uur in beslag. Het is de moeite waard om de Going-to-the-Sun Road in beide richtingen te rijden aangezien het uitzicht vanaf beide kanten van de weg uniek is. Het totale traject is niet het hele jaar door open voor verkeer, check dus altijd van tevoren wat de status is.
  • TIP: Glacier National Park is groot en er zijn geen mogelijkheden om in het park te tanken. Rijd dus met een volle tank het park in, zodat je zorgeloos kunt genieten. En als je dan toch bent gestopt om te tanken, maak dan meteen je voorruit even schoon. Mocht je het geluk hebben een beer te zien, dan kun je door een schone ruit prachtige foto’s maken!
  • TIP: Op diverse plekken in Glacier vind je Visitor Centers. Natuurlijk kan je hier terecht voor geweldige souvenirs, maar er is meer. De vrijwilligers en park rangers die hier werken zijn namelijk uw allerbeste informatiebronnen! Zij weten waar er recent beren zijn gespot, welke wandeling nu op zijn allermooist is, waar je kunt paardrijden, kanoën of fietsen kunt huren en wat de weersvoorspellingen zijn. Stop ook zeker bij het Visitor Center op Logan Pass, het hoogste punt van de Going-to-the-Sun Road, waar je een prachtig uitzicht heeft. Er vertrekken hier vandaan regelmatig wandelingen onder begeleiding van kenners. Deze wandelingen kosten niets en je leert niet alleen meer over de natuur in Glacier maar komt op deze manier ook makkelijk in contact met andere wandelaars.
  • TIP: Zorg dat je op de hoogte bent van de actuele situatie op de wegen in en naar Glacier, zodat je niet voor verrassingen komt te staan door wegafsluitingen, files of omleidingen! Houd er tevens rekening mee dat voertuigen en voertuig combinaties langer dan 21 feet of breder dan 8 feet (inclusief spiegels), geen toegang hebben tot het stuk tussen de Avalanche Campground en de Rising Sun picnic area parking. Vooral tijdens de zomermaanden kan het erg druk zijn op de wegen. Zorg voor snacks en voldoende water in de auto voor het geval je lang vast komt te staan door bv. beren op de weg.
  • TIP: De beste kans om de kenmerkende berggeiten en bighorn sheep in Glacier te zien heb je over het algemeen in de buurt van de Logan Pass waar de kliffen een zoutlaagje bevatten waar ze dol op zijn.
  • TIP: Voor een reisje terug in de tijd reserveer je een rondrit met een van de zo kenmerkende rode bussen uit de jaren dertig, die uniek zijn voor Glacier National Park. De bussen bieden plaats aan maximaal 17 passagiers en hebben een dak dat open kan. De chauffeurs vertellen u tijdens de tour allerlei wetenswaardigheden over Glacier.
  • TIP: Ga wandelen! Ook al heb je maar 1 dag in Glacier en heeft u alleen tijd om de Going-to-the-Sun Road te rijden, zorg dan toch dat je minimaal 1 keer stopt om een (korte) wandeling te maken en te voet van de natuur te genieten. Overigens, het park heet niet voor niets Glacier National Park. Een aantal gletsjers zijn te voet redelijk eenvoudig bereikbaar, dus maak zeker ook een wandeling naar een gletsjer. Vergeet niet om voor voldoende laagjes kleding te zorgen en breng genoeg eten & drinken, zonnebrandcrème en insectenspray mee. Wil je een wandeling van punt A naar B maken? Ook dat kan, Glacier heeft in de zomermaanden een gratis shuttle systeem met busjes die je weer bij je auto brengen.
  • TIP: Maak je Glacier ervaring compleet en overnacht in het park in een van de sfeervolle oude lodges. Ook als je er niet overnacht, is het toegestaan en de moeite waard om een kijkje te nemen in bijvoorbeeld de schitterende lobby van de Glacier Park Lodge.
  • TIP: Vraag een gratis brochurepakketje over Glacier National Park aan via The Great American West voor extra informatie en nog veel meer tips! 

Lees hier meer over Glacier National Park

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!