TUI-Group-hoofdkantoor-Hannover-foto-TUI-2021-2

TUI Group heeft sterke zomer achter de rug

TUI Group heeft een sterke reiszomer 2022 achter de rug, die bijna op het niveau lag van zomer 2019. Dat zegt TUI Group dinsdag in een kwartaalbericht.

‘We bevestigen onze prognose en zullen het boekjaar 2022 succesvol afsluiten met een aanzienlijk positief resultaat’, zeggen CEO Fritz Joussen en zijn aankomende opvolger Sebastian Ebel (de huidige CFO) in een verklaring. Vooral cruises en TUI Musement doen het goed. Er waren deze zomer weliswaar nog steeds minder boekingen dan vóór corona, maar de prijzen lagen aanzienlijk hoger. Op 11 september dit jaar had TUI Group 12,9 miljoen boekingen voor het huidige zomerprogramma. Dit komt overeen met 91 procent van het niveau van de zomer van 2019. Daarbij lagen de gemiddelde prijzen van TUI 18 procent hoger.

De boekingen in de zomermaanden juli en augustus lagen op 94 procent van het niveau van de zomermaanden van 2019. In het Verenigd Koninkrijk, een belangrijke markt voor TUI, steeg het totale aantal boekingen voor het zomerseizoen met 4 procent. Andere belangrijke markten zijn Duitsland, gevolgd door Nederland.

Op 14 december dit jaar verschijnt het jaarverslag over 2022. Als beursgenoteerd bedrijf doet TUI Group geen mededelingen over de verwachte cijfers. Analisten verwachten volgens Duitse media een winst voor rente en belastingen (Ebit) in de buurt van een goede 400 miljoen euro. 

Foto: TUI Group

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!