louisiana muziek

Voel de muziek in Louisiana

Jazzliefhebbers genieten van de muziek in Preservation Hall in de French Quarter in New Orleans of van alle muzikale klanken in Frenchmen Street. Reis je rond eind april naar New Orleans? Bezoek dan vooral het meerdaagse New Orleans Jazz & Heritage Festival.

Dit meerdaagse festival dankt zijn populariteit aan bekende (wereld)acts van alle genres, van jazz tot rock-’n-roll en van R&B tot pop. In 2023 wordt het festival georganiseerd tussen 28 april en 7 mei. Ook het grootste gratis muziekfestival van het zuiden, het French Quarter Festival (half april), vindt plaats in New Orleans. Net als het Satchmo Summer Fest, ter nagedachtenis aan Louis ‘Satchmo’ Armstrong. Dit festival vindt jaarlijks plaats rond de verjaardag van de wereldbekend artiest.

Heb je ooit gehoord van moeraspopmuziek? Ervaar dit unieke genre op het Swamp Pop Music Festival in Gonzales!

Blues lovers gaan naar het Baton Rouge Blues Festival, een van de oudste blues festivals van het land.

Wil je liever genieten van meer lokale muziek? Dan is het Original Southwest Louisiana Zydeco Festival in Opelousas wellicht meer iets voor jou. Tijdens dit festival treden lokale cajun- en zydeco-artiesten op en geniet je van de bijbehorende keuken. Of bezoek in Lafayette de Blue Moon Saloon. Sinds de opening in 2001 is dit ‘the place to be’ voor liefhebbers van cajun- en zydeco- muziek. Geniet en ervaar hoe de tent letterlijk op zijn kop wordt gezet tijdens een van de vele optredens die hier plaatsvinden.

Houd je van dansen? Ga dan naar de Jolly Inn in Houma. Het maakt niet uit of je goed of slecht kunt dansen, iedereen is hier welkom!

En wat dacht je van het ultieme feest der feesten: Mardi Gras? Dit muziekspektakel wordt in meerdere plaatsen georganiseerd, waaronder New Orleans. Prachtige praalwagens, overal livemuziek en iedereen trekt een creatieve outfit aan, dat is Mardi Gras in het kort.

Kijk hier voor meer informatie over de bovengenoemde festivals en meer.

Maak ook de cursus over de staat Louisiana voor nog meer inspiratie en kennis (plus de kans op het winnen van een rijkelijk gevulde goodiebag)!

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!