shutterstock_408326476

World class festivals in North Carolina

Vanwege de (muzikale) geschiedenis van North Carolina vinden er verspreid over het jaar diverse soorten festivals plaats. Van traditionele muziek zoals bluegrass tot moderne hiphop, je vindt het hier allemaal. 

Reis je in het voorjaar naar North Carolina? Bezoek dan begin april het Dreamville Festival in Raleigh. Dit jaarlijkse festival, georganiseerd door de rapper J. Cole en zijn platenlabel Dreamville, staat in het teken van nieuwe en onbekende (rap)artiesten met eten en drinken uit de lokale keuken. J. Cole is opgegroeid in het nabijgelegen Fayetville en wil hiermee zijn dankbaarheid tonen aan zijn thuisstaat. Zoals J. Cole en medeigenaar van Dreamville Records, Ibrahim Hamad het zelf zeggen: “De muziek van ons label kun je overal maken en meenemen en dat wilden we graag laten zien en horen tijdens een festival. Want hoe cool is het als je gedachten waarheid worden!”

Houd je van meer traditionele muziek, ga dan eind april naar het jaarlijkse Merlefest in Wilkesboro. Grammy Award winnaar Doc Watson creëerde dit vierdaagse evenement ter nagedachtenis aan zijn zoon Merle die in 1985 is overleden. Fans over de hele wereld trekken naar dit festival om te genieten van allerlei soorten muziek. Van traditionele blue grass en blues tot aan moderne rock, je vindt het hier allemaal!

Ben je fan van bluegrass-muziek, maar reis je liever in het najaar? In het weekend van Labor Day wordt in Mil Spring het jaarlijkse Earl Scruggs Music Festival georganiseerd. Verblijf hier een paar nachten en bezoek ook het nabijgelegen Earl Scruggs Museum, waar je meer leert over zijn leven en muziekcarrière.

Maar dit is nog lang niet alles. Zo zijn het John Coltrane International Jazz and Blues Festival (begin september in High Point) en de World of Bluegras (eind september/begin oktober in Raleigh) ook zeker de moeite waard!

Leer meer over North Carolina door de cursus over deze staat te maken met daarbij de kans op het winnen van een rijkelijk gevulde goodiebag. 

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!