Oman nieuwsbericht

Zoek de zon op in Oman in de winter

Verleng de zomer met een reis naar Oman dit najaar of ontvlucht de winterse temperaturen en zoek de zon op in Oman in de winter. Van oktober tot maart wordt gezien als de het meest prettige seizoen om Oman te bezoeken. Je kunt in deze periode de authentieke Arabische cultuur in stad en binnenland verkennen maar ook heerlijk luieren aan het strand. Actie en ontspanning gaan in Oman prima samen. 

Winterzon in Oman

Met een gemiddelde temperatuur van 25 graden overdag kun je in Oman alles doen wat je maar wilt. Ga Muscat ontdekken met haar kleurrijke souqs en indrukwekkende moskee of maak een stevige hike door de bergen van Jabal Shams. Gewoon ontspannen met een boek aan het zwembad zitten onder de schaduw van een palmboom is ook niet verkeerd op een winterdag.

 

Voor outdoor liefhebbers en adrenaline zoekers is de winter het moment om zich aan de klimwand van de Grand Canyon van Oman te wagen in Jabal Shams of Jabal Akhdar. Maar ook canyoning word steeds populairder in Wadi Dayqah en Wadi Bani Khalid. Liever toch het water opzoeken? Langs de gehele kust vind je duikspots en in september is er zelfs een grote kans dat je walvissen spot. 

Winter golf break 

Sinds oktober 2012 heeft Muscat vier 18-holesbanen die van oktober tot april adembenemende panorama’s, mooie route en optimale practice-omstandigheden bieden. Verschillende hotels bieden “stay en golf” arrangementen aan. Zowel beginners als ervaren golfers komen hier helemaal aan hun trekken.

Actualiteiten

  • Reisbeperkingen wegens Covid zijn geheel opgeheven en er kan als vanouds naar Oman gereisd worden. Voor de laatste stand van zaken kijk je op de site van Nederland wereldwijd en de website van Experience Oman
  • 24 september 2022 kunnen echte sportievelingen de uitdaging van de Iron Man race aangaan in Salalah.
  • 22-27 november 2022 is het culinaire Food Festival in het Anantara resort in Salalah waar zelfs Nederlandse Michelinster chef Peter Gast aanwezig zal zijn. 
  • Het luxe Jumeirah Muscat Bay heeft zijn deuren geopend en heeft tot het einde van het jaar aantrekkelijke aanbiedingen.
  • KLM vliegt deze winter dagelijks rechtstreeks (met een tussenlanding in Koeweit) in 9 uur naar Muscat. Met 1 overstap op bijvoorbeeld Dubai of Abu Dhabi vliegen o.a. Emirates, Oman Air en Eithad Airways je naar Oman.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!