gallery_04

Je kunt geen beter advies over Aruba ontvangen dan van de beste specialisten en bewoners van het eiland. We hebben dan ook met veel plezier een aantal leuke tips op een rij gezet van échte Aruba-kenners.


Carubbian Festival

Wie zich echt wil onderdompelen in de kleurrijke en ‘happy’ Arubaanse cultuur, moet beslist even een donderdagavond in de vakantie meepakken, want dan vindt in de oudste stad van het eiland, San Nicolas, een waar cultureel feest plaats tijdens het wekelijkse Carubbian festival.

Het festival geeft in één oogopslag de cultuur en geschiedenis van Aruba weer. Zodra je San Nicolas betreedt wordt je meegezogen door een golf van Caribische klanken, heerlijke voedselgeuren en de alom vrolijke vibe dat door de straten weerklinkt. Geniet van lokale heerlijkheden zoals de Arubaanse curry chicken of de lokale pastechi (pastei) en begeef je naar het podium waar je geniet van lokale dansvoorstellingen en zelfs wordt uitgedaagd om op het podium mee te swingen.

Vervolgens barst het festival in al haar folklore los en verzamelen heuse carnavalsdansers in de mooiste kostuums zich rondom het podium om het grootste feest van het jaar in minivariant te laten zien en het publiek te enthousiasmeren. Als klapper op de spreekwoordelijke vuurpijl lopen de carnavalsdansers samen met toeschouwers in polonaise door de straten voor een spectaculaire afsluiting van een prachtig festival.

Wil je graag zien hoe het eraan toe gaat tijdens Carubbian? Bekijk dan deze video!


White Modern Cuisine

White Modern Cuisine is momenteel de culinaire hotspot van Aruba. Gelegen in het bruisende Palm Beach, is dit restaurant niet alleen geroemd vanwege de haute cuisine en creatieve manier van koken, maar ook omdat in elk Europees bereidt gerecht, lokale Arubaanse plantjes en kruiden verwerkt zijn, die vers uit de natuur gehaald worden.

De filosofie van White is niet alleen het culinaire landschap op het eiland te verrijken, maar ook Arubanen te leren hoe zij nog puurder kunnen eten en hoeveel eetbare plantjes het eiland rijk is. Met alle gerechten wordt een balans gecreëerd tussen puur en hoogstaand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ‘summer salad’ met maar liefst 30 verschillende ingrediënten waaronder lokale bloemen, groenten, Parmezaanse kaas en amandelcrème. Of een ‘chicken suprême’, sous-vide gekookt. Dat betekent dat het vacuüm verpakt gekookt is in een waterbad of stoomoven op een constant lage temperatuur. De chicken suprême wordt in haar eigen krokante vel gekookt en wordt geserveerd met pompoencrème, gestoomde zwarte bonen, paarse Peruaanse aardappelen, Bunashimeij champignons, kool, frietjes en kalfsjus.

Ook excelleert White in het bereiden van de lekkerste cocktails. Uiteraard mogen daar de ‘witte’ cocktails niet bij ontbreken. Geniet van een ‘White Pirinha’, een heerlijke cocktail bestaande uit druivensap, komkommer, siroop en een decadente Braziliaanse rum genaamd Cachaca. Of de ‘Mojito White’, een cocktailmix van druivenwodka, munt, limoensap, passievrucht, kaviaar en wortelschuim.

Het concept is nieuw en erg populair. De chef en medeoprichter van White Modern Cuisine, Urvin Croes, leerde in Nederland tijdens zijn kokopleiding de fijne kneepjes van het vak. Uiteraard is het interieur clean, classy en wit, vandaar de naam.

Kijk voor meer informatie op de site.


De Zeerover

De Zeerover is echt lokaal en siert in eenvoud. Het restaurant, gelegen aan het water in de voormalige hoofdstad van Aruba, Saveneta, serveert gebakken vis met gamba’s in een vergiet met een ijskoud lokaal balashi biertje, of een glaasje fris.

De vis is verser dan vers, immers leggen hier de vissersmannen met hun bootjes aan om hun ‘catch of the day’ schoon te maken en te bereiden. Zeerover is bij uitstek de plek om heerlijk te ontspannen en te genieten van de interactie met lokale vissers en andere Arubanen of om een sportwedstrijd te kijken. Dit familierestaurant is de perfecte belichaming van het relaxte eilandgevoel.


Stand-Up Paddle Board Yoga

Aruba wordt in toenemende mate een sportief eiland, waar de toerist naast rust en ontspanning ook kan genieten van een actieve vakantie.

De nieuwste hype op het eiland is Stand-up Paddle Board Yoga, ofwel yoga op een surfplank. De op Aruba wonende Zweedse Rachel Brathen, is op dit moment wereldwijd een van de meest vooraanstaande leraressen op het gebied van deze nieuwe vorm van yoga. Stand-Up Paddle Board Yoga wordt ook wel de rustige variant van Stand-Up Paddle Surfen genoemd, maar dan gecombineerd met de oude praktijk van yoga. Terwijl je in balans probeert te blijven op de golven van de azuurblauwe zee, vormen de strakblauwe hemel en de prachtige zee je voornaamste decor.Je kunt bij het spa- en wellnesshotel van Aruba, Manchebo Beach Resort & Spa, deze sport beoefenen of kiezen voor yoga op het strand, eveneens gegeven door Rachel Brathen.


National Park Arikok

De perfecte manier om de Arubaanse cultuur goed te leren kennen is middels een ontdekkingstocht door de gevarieerde en bijzondere natuur.

Natuurliefhebbers kunnen te voet, met een mountainbike of met een jeep het ruige en met cactussen bezaaide landschap op Aruba doorkruizen. De beste plek om oog in oog met het bijzondere en ongerepte landschap te staan is het immens grote nationale park Arikok. Het park beslaat 18% van heel Aruba en huisvest prachtige doorkijkjes richting de ruige kust en indrukwekkende rotsformaties en imposante divi divi bomen.

Arikok huisvest ook het belangrijkste historische aandenken zoals oude nederzettingen en rotstekeningen van de eerste bewoners op het eiland, de Indianen. Het hoogste punt van Aruba, de Jamanota heuvels, bevindt zich ook in Arikok. Loop, fiets of cross door het park en je komt een diversiteit aan wilde dieren tegen, van verdwaalde ezels tot gifgroene leguanen, de zeldzame holenuil, vleermuizen in de grotten en de Arubaanse ratelslang.

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!