shutterstock_353852225

10 plaatsen om wilde dieren in Wyoming te spotten

Wyoming heeft eindeloze mogelijkheden om getuige te zijn van wilde dieren in hun natuurlijke habitat, van nationale parken en bossen tot wildlife refuges. Gebruik de onderstaande hotspots als uitgangspunt voor het zien van bizons, elanden, dikhoornschapen, adelaars en nog veel meer wilde dieren in Wyoming.

Vergeet niet dat wilde dieren wild zijn. Blijf altijd op minstens 100 meter afstand van beren en wolven en op minstens 25 meter afstand van alle andere wilde dieren.

1. Seedskadee National Wildlife Refuge
Ten noorden van de stad Green River strekt Seedskadee National Wildlife Refuge zich 36 mijl uit langs de oevers van de gelijknamige rivier. In de anders zo dorre zuidwestelijke regio vormt de rivier een weelderige oase voor 220 soorten vogels en andere wilde dieren. Rijd, wandel of kajak door het reservaat voor de kans om zeearenden, trompetzwanen, elanden, muildierherten, witstaartige konijnen, coyotes, vossen en meer te zien.

2. Bighorn Bergen
Twee scenic byways bieden spectaculaire uitzichten en toegang tot de wildrijke Bighorn Mountains. De 47 mijl lange Cloud Peak Skyway Scenic Byway verbindt de steden Worland en Buffalo en loopt door Ten Sleep, terwijl de 58 mijl lange Bighorn Scenic Byway van Shell naar het oosten slingert richting Sheridan. Verken beide wegen en kijk uit naar elanden, muildierherten, witstaartherten, coyotes, zwarte beren, bergleeuwen, wilde kalkoenen, sneeuwhoenders en zeearenden.

3. Medicine Bow Nationaal Bos
Eland, eland, muildierhert, bever, zwarte beer, bobcat en coyote zijn slechts enkele van de diersoorten die te vinden zijn in Medicine Bow National Forest, dat de bergketen omvat die bekend staat als de “Snowies”. Reis door hoge bergpassen en langs prachtige meren terwijl je op zoek gaat naar wilde dieren langs de Snowy Range Scenic Byway, die bestaat uit een deel van Highway 130 tussen Laramie en Saratoga in de Southeast Region.

4. Pilot Butte Wild Horse Scenic Loop
De 24 mijl lange Pilot Butte Wild Horse Scenic Loop, die Green River en Rock Springs in het zuidwesten met elkaar verbindt, is een van de beste plaatsen in het land om een kudde wilde paarden in galop te bekijken. De grindweg voert je door een gebied waar naar schatting 1500 paarden rondlopen, samen met pronghorn, elanden, herten konijnen en vogels.

5. Casper berg
Casper Mountain, populair bij mountainbikers en wandelaars in de zomer en skiërs en sneeuwscooters in de winter, torent zo’n 3.000 voet boven de stad Casper uit. De uitgestrekte berg is ook een mekka voor wie op zoek is naar wilde dieren. Als je een van de openbare paden verkent, zie je misschien wel muildierherten, elanden, pronghorn, vossen, dassen, zwarte beren, zeearenden en tientallen vogelsoorten.

6. Bear Lodge Bergen
De Bear Lodge Mountains in het noordoosten van Wyoming maken deel uit van het Black Hills National Forest en vormen een prachtig speelterrein voor zowel menselijke bezoekers als een grote verscheidenheid aan dieren. Het stadje Sundance is een prima basiskamp om het ruige landschap te verkennen en op zoek te gaan naar berggeiten, dikhoornschapen, elanden, muildierherten, marmotten, bergleeuwen en meer.

7. De Rode Woestijn
Droge woestijnen staan niet vaak bekend als een uitstekende habitat voor wilde dieren, maar de Rode Woestijn in het zuidwesten van Wyoming vormt hierop een uitzondering. De 6 miljoen hectare zandduinen en buttes zijn de thuisbasis van 350 soorten wilde dieren, waaronder de grootste trekkende kudde pronghorn in de aangrenzende VS en ‘s werelds grootste kudde van zeldzame woestijn elanden. U kunt er ook een bedreigde zwartvoetige fret zien, evenals dwergkonijnen, wilde paarden, coyotes en prairiehonden.

8. Wind River-gebergte
Het Wind River-gebergte bestaat uit een landschap van hoge pieken (waarvan er 35 hoger zijn dan 13.000 voet), weelderige valleien, meer dan 1.300 meren en de wilde Wind River, waardoor het een ansichtkaart-waardige omgeving is voor het spotten van wilde dieren. Wandel over een van de vele paden en speur naar elanden, zwarte beren, grizzlyberen, wolven en bergleeuwen. Meer tamme bezoekers kunnen een bezoek brengen aan het National Bighorn Sheep Center in Dubois, dat zich inzet voor voorlichting aan het publiek en het behoud van de plaatselijke habitat voor dikhoornschapen.

9. Grand Teton Nationaal Park
Net als zijn grotere buurman in het noorden, is de overvloed aan wilde dieren in Grand Teton National Park legendarisch. Het gevarieerde landschap van het park biedt een habitat voor een breed scala aan dieren, waaronder zwarte beren, grizzlyberen, elanden, coyotes, bizons, wolven, muildierherten, rivierotters, zeearenden, steenarenden, saliehoenders, trompetterzwanen en nog veel meer. Voor een gegarandeerde winter waarneming van elanden, bezoek het National Elk Refuge, net ten zuiden van het park, waar 7.500 migrerende elanden elke winter doorbrengen.

10. Yellowstone Nationaal Park
Yellowstone National Park behoeft geen introductie, het is een paradijs voor wildliefhebbers. Vanaf de weg zul je waarschijnlijk veel bizons en elanden zien, maar als je je in het binnenland waagt, kun je grizzlyberen, zwarte beren, elanden, grijze wolven, dikhoornschapen, coyotes, pronghorn, zeearenden en tal van andere wilde dieren tegenkomen. Sneeuwschoenwandelen, langlaufen en sneeuwscootertochten met gids bieden de mogelijkheid om wilde dieren te spotten in de frisse sereniteit van de winter.

Kijk hier voor meer informatie over Wyoming.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!