b191c676-4182-43f2-bccd-29c7c9313c10

5 x lokale restaurants op Aruba om van te watertanden

Met ruim 90 verschillende nationaliteiten is het niet verrassend dat het One happy island over een rijke en veelzijdige eetcultuur beschikt. Op Aruba reis je meerdere keren de wereld rond zonder het eiland te verlaten. Hier proef je smaken, combinaties en gerechten die je nergens anders krijgt. Wij hebben alvast enkele favoriete lokale restaurants voor je geselecteerd waar je zeker heen moet!

Gasparito
Authentieke Arubaanse gerechten, historische architectuur, kunst en cultuur en dat alles onder een dak! Gasparito is een niet te missen restaurant met bekroonde chefs waar je van lokale gerechten en lokale kunst geniet. Sommige kunstwerken zijn ook te koop, dus informeer bij interesse zeker naar de prijzen.

Old Cunucu House
Van verse vis en zeevruchten tot stoofpotjes en de fameuze Keshi Yena (gevulde kaas met gekruid vlees (vaak kip) en andere ingrediënten. De eigenaren van Old Cunucu House, gevestigd in een oud boerderijhuis, proberen zoveel mogelijk de geheime recepten uit oma’s keuken te waarborgen.

Old Cunucu House

Zeerovers
Zeerovers is al lang en breed een begrip en zowel onder toeristen als lokalen immens populair. Het eenvoudige, maar sfeervolle restaurant bevindt zich in vissersdorp Savaneta en je eet hier verse vis dat elke dag door vissers wordt binnengebracht. Geen ingewikkeld gedoe met uitgebreide menukaarten en keuzestress, maar gewoon een of twee vissoorten om uit te kiezen, aangevuld met heerlijke bijgerechten.

Taste my Aruba
Taste my Aruba is een geweldige nieuwkomer in Oranjestad. Zodra je hiernaar binnenloopt ga je terug in de tijd. Zoals eigenaresse Nathaly de Mey zelf zegt; “ik breng mijn eigen jeugd en de nostalgie van vroeger naar het restaurant.” Het menu wordt dagelijks vernieuwd met verse lokale ingrediënten zoals verse vis en zeevruchten.

Marina Pirata
Begeef jij je het liefst onder de locals en kom jij graag daar waar Arubanen zelf al jaren komen? Dan mag Marina Pinata niet op je restaurantlijstje ontbreken. Bij dit sfeervolle en gezinsvriendelijke visrestaurant aan het water in Savaneta krijg je een echte Caribische eetervaring voorgeschoteld.

   

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!