shutterstock_1958024992

Aruba noteert in 2021 grootste herstel vanuit Nederland

Hoewel 2021 een uitdagend jaar is voor de reiswereld en gepaard gaat met veel onzekerheden, weten bezoekers uit heel de wereld, waaronder Nederland, Aruba weer te vinden.

Verhoudingsgewijs noteert Nederland verreweg het grootste herstel van alle markten met een bezoekerspercentage van 87% ten opzichte van 2019. Vooral de zomermaanden, september en december 2021 zorgen voor een toenemend aantal bezoekers uit Nederland. Het algehele, wereldwijde herstel van het toerisme op Aruba in 2021 bedraagt 72% ten opzichte van 2019.

Meer Nederlanders
“Hoewel Aruba pas in mei 2021 op code geel komt, weten Nederlanders Aruba weer snel te vinden. In de zomermaanden en september komen zelfs meer Nederlanders naar het One happy island dan in 2019. Het geeft wat ons betreft wel aan hoezeer Nederlanders behoefte hebben aan een verzorgde en veilige vakantie in een paradijselijke omgeving waar rust, ruimte en een perfect klimaat centraal staan. Wij zijn daarom buitengewoon trots dat wij het jaar met zo’n hoog percentage bezoekers uit Nederland kunnen afsluiten. Dit resultaat hebben wij mede door de niet aflatende steun en toewijding van onze partners, zoals de touroperators, reisagenten en de vakpers, behaald. Ik wil hen dan ook in het bijzonder bedanken voor hun inzet”, aldus Tirso Tromp, Area Director Europe, Aruba Tourism Authority.

Antigeentest nu ook geaccepteerd
Vanaf heden gelden aangepaste inreisregels om naar Aruba te reizen. Nederland staat nog steeds als hoogrisicoland aangemerkt en dus zijn reizigers vanaf 4 december 2021 al verplicht om een dag van tevoren een PCR-test te ondergaan en deze vlak voor vertrek aan de ED-card (Embarkation/Disembarkation card) toe te voegen. Vanaf heden worden sneltesten (antigeentesten) die een dag van tevoren zijn afgenomen ook geaccepteerd om naar Aruba te reizen. Dat is goed nieuws, aangezien het testresultaat van een antigeentest vaak sneller bekend is en men dus meer tijd heeft om het negatieve testresultaat aan de ED-card toe te voegen.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!