henrik_trygg-kayaking-2447

Beste tips voor een duurzame vakantie in Zweden

Zweden is begin dit jaar op de ITB in Berlijn uitgeroepen tot de meest duurzame vakantiebestemming van 2022. Nou is reizen op zich geen duurzame bezigheid. Maar je kunt natuurlijk wel proberen om zo duurzaam mogelijk te reizen.

In Zweden zelf wordt veel nagedacht over mogelijke verbeterpunten voor dit probleem. Bijna de helft van alle Zweden reist milieubewust. Ze denken na over de keuze van eten en drinken onderweg en over de impact van de keuze van transport. Het maakt tenslotte verschil of je reist per vliegtuig, trein, auto of bus. Ook de elektriciteit die je verbruikt in je hotel, of de souvenirs die je koopt: alles kan duurzamer.

Als je reist en om de toekomst geeft, is het belangrijk om steeds opnieuw na te denken over het verminderen van de impact van je reis op het milieu. Zweden wil volgend jaar weer graag het certificaat ‘meest duurzame bestemming’ krijgen. Daarom hebben veel regionale Zweedse toeristen bureau’s tips op hun websites geplaatst over hoe je het beste duurzaam reist.

We delen graag de lijst van de regio Halland met je. Zij hebben een lijst samengesteld met eenvoudige dingen die je kunt doen om je vakantie zo duurzaam mogelijk te maken. 

Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!