bison_in_badlands_045-w_0

Bewonder de ‘wild life’ van North Dakota

Met meer toevluchtsoorden voor wilde dieren dan welke andere staat ook, is North Dakota dé plek voor dierenliefhebbers. In North Dakota kun je zien waar de buffels rondzwerven, de adelaars rondzweven en de herten, antilopen en elanden spelen. North Dakota is een droom die uitkomt voor liefhebbers van wilde dieren. Kom dicht (niet te dicht) bij de wilde dieren in North Dakota.

Noord-Amerikaanse bizon
De Noord-Amerikaanse bizon is algemeen bekend als buffel, of Amerikaanse bizon (buffel is slechts een bijnaam, er zijn geen twee verschillende soorten, buffels zijn bizons). Bizons zijn een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de grote vlakten van de Verenigde Staten. Lang voordat de eerste kolonisten in het gebied arriveerden, jaagden de inheemse Amerikanen op bizons. Zij gebruikten elk deel van de bizon voor voedsel, kleding, onderdak en gereedschap, wat van fundamenteel belang was voor de stamcultuur en om te overleven. De bizon werd in 2016 uitgeroepen tot nationaal zoogdier vanwege zijn historische, culturele en economische belang voor het land.

Tip: Bizons zijn het meest actief in de vroege ochtend bij zonsopgang. Zoek ze in of nabij prairiehondensteden (een doolhof van ondergrondse tunnels.) waar ze een voortdurende aanvoer van nieuwe grasscheuten vinden en zich kunnen wentelen in de losse grond. Bizons zijn wilde dieren en kunnen gevaarlijk zijn als ze worden geprovoceerd. Ze kunnen tot 55 kilometer per uur rennen en sneller ronddraaien dan een paard. Bekijk ze altijd op een afstand en geef ze voorrang als u ze op een pad of de weg tegenkomt.

Beste plekken om ze te bewonderen

  • In het wild: Theodore Roosevelt National Park en Little Missouri National Grasslands
  • Op een ranch: White Horse Hill National Game Preserve
  • In een opvangcentrum of dierentuin: Chahinkapa Zoo, Dakota Zoo

Wil je ook weten waar de antilopes, dikhoornschapen en andere wilde dieren te zien zijn in North Dakota? Kijk dan hier!

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!