Swords-Park-Billings-Montana-1030x686

Billings en de Beartooth Highway in Montana

Billings, waar de schaduwen van de torenhoge Rimrocks, de mystieke wateren van de Yellowstone River ontmoeten… Het dient als Montana’s Trailhead voor eindeloze avonturen onder de ‘big skies’ van Montana.

Billings is de grootste stad van Montana en de ideale plek om dagenlang musea, boetiekjes en avant-garde restaurants te bezoeken en ruige wandel- en fietspaden en de Billings Brew Trail te verkennen. Laatstgenoemde is Montana’s ambachtelijke bierwandelroute. Doordat de meeste uitstapjes gemakkelijk te bereiken zijn vanuit Billings, zorgt een verblijf in deze omgeving voor dierbare herinneringen en een onvergetelijke reis.

Wil je de hele regio verkennen, start dan vanuit Billings met de Great American Road Trip – een reeks haltes en attracties langs enkele van de majestueuze snelwegen en zijwegen van Montana. Deze plekken trakteren reizigers op enkele van de meest iconische locaties die het westen van de VS rijk zijn.

Breng de eerste paar dagen van je reis door met het omarmen van het leven in Montana in het centrum van Billings. Maak een ontspannen wandeling of fietstocht bovenop de 70 miljoen jaar oude Rimrocks in een (of alle) lokale parken die toegang bieden tot de rotsuitsteeksels en een prachtig uitzicht over de stad. Onze aanraders: Swords ParkZimmerman Park en Four Dances Recreation Area.

Begeef je daarna tussen de wilde dieren van Billings en daarbuiten in ZooMontana, waar meer dan 50 verschillende diersoorten leven. Leer meer over de opvang en de programma’s van de dierentuin en maak een wandeling in het prachtige botanische park.

Verken drie grotten – Pictograph, Middle en Ghost Caves – in het Pictograph Cave State Park en ontdek bewijzen van bewoning in de regio van meer dan 2.000 jaar geleden. Langs het pad komen bezoekers interpretatieve displays tegen die je meer vertellen over de natuurlijke kenmerken, prehistorische schilderijen en vegetatie in het gebied.

Stap vervolgens in de auto en stippel een koers uit om enkele van de meest iconische monumenten, parken en historische attracties van de regio te ontdekken die deel uitmaken van de Great American Road Trip.

Op slechts 30 minuten afstand van Billings vind je Pompeys Pillar National Monument. Deze rots is maar liefs 37 meter hoog en kijkt uit op de Yellowstone-rivier. Er zijn meer dan honderden markeringen, rotstekeningen en inscripties achtergelaten door bezoekers, waaronder William Clark van de beroemde Lewis en Clark-expeditie. Hierdoor is dit geologische fenomeen een levend dagboek van het Amerikaanse Westen.

De volgende stop is Little Bighorn Battlefield National Monument. Op deze plek wordt de 7e cavalerie van het Amerikaanse leger en de Lakotas en Cheyennes herdacht. Dit was een van de laatste gewapende pogingen van de Native Americans om hun eigen manier van leven te behouden. Uiteindelijk stierven hier tijdens het gevecht op 25 en 26 juni 1876, 263 soldaten, waaronder luitenant-kolonel George A. Custer tegen enkele duizenden Lakota- en Cheyenne-krijgers.

Tenslotte is een bezoek aan Billings niet compleet zonder een ritje langs de Beartooth Highway. Deze bijzondere weg loopt langs enkele van de meest extreme terreinen ter wereld. Je vindt hier meer dan 20 uitgestrekte bergtoppen en de mooiste toegang tot Yellowstone National Park– het eerste Nationale Park in de VS.

Kijk hier voor meer informatie en om een ​​bezoekersgids aan te vragen, welke je zal helpen bij het plannen van jouw ultieme Great American Road Trip in Billings.

      

Foto 1: Beartooth Mountains, near Billings, Montana
Foto 2: Horseback riding near Billings, Montana
Foto 3: Hiking Rim Rocks, Billings, Montana
Foto bovenaan: Swords Park, Billings, Montana

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!