shutterstock_1909483780

CEO’s bespreken duurzame toekomst luchtvaart

Komend weekend vindt in Bergen (Noorwegen) Routes Europe plaats, waar CEO’s van airlines, verenigingen en luchthavens in gesprek gaan over de acties die moeten worden genomen om de luchtvaartindustrie CO₂-neutraal te krijgen.

Thema’s die tijdens het evenement worden besproken zijn de belangrijkste initiatieven voor het CO₂-neutraal krijgen van de luchtvaart, hoe toeristische autoriteiten duurzaam toerisme kunnen stimuleren en de rol die toekomstige technologie zal spelen.

Gastheer van het event is de Noorse luchthavenexploitant Avinor, dat een leidende rol heeft gespeeld bij het verminderen van luchtvaartemissies en het introduceren van duurzame vliegtuigbrandstof. Avinor is ook een drijvende kracht achter de geplande introductie van elektrische vliegtuigroutes in Noorwegen, met de visie om tegen 2040 het binnenlandse Noorse luchtverkeer volledig op elektrische energie te laten plaatsvinden.

Abraham Foss, CEO van Avinor: ‘Avinor bevindt zich in een unieke positie om milieukwesties en duurzaamheid op de agenda te zetten. We hebben hoge ambities en streven ernaar om van Noorwegen het eerste land te maken waar elektrische vliegtuigen een aanzienlijk marktaandeel hebben.”

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!