9V2A8317_1-1800x1200

De mooiste nationale parken en sterrenkijken

Ongetwijfeld het bekendste Nationale Park in de regio is Yellowstone National Park in Wyoming. Yellowstone is het oudste Nationale Park van de VS en dateert uit 1872. Minder bekend, maar zeker zo mooi, zijn de nationale parken Grand Teton National Park in Wyoming, Glacier National Park in Montana, Windcave en Badlands National Park in South Dakota en Theodore Roosevelt National Park in North Dakota.

Behalve deze natuurwonderen zijn er ook nog diverse National Monuments in de Rocky Mountains, met allen hun eigen bijzondere schoonheid.

Tip: Wanneer je tijdens een reis meerdere nationale parken gaat bezoeken, kan het lonen om de Annual Pass ´America the Beautiful´ aan te schaffen.

Craters of the Moon National Monument en Preserve
Het landschap van Craters of the Moon is uniek in heel Amerika. Plan zeker een dag in om te wandelen over de zwarte lavavelden, langs de kraters en de lavagrotten. Of kies een route per auto of camper. En als het eenmaal avond is in het park, ben je getuige van een astronomisch wonder. Niet voor niets is het park officieel een International Dark Sky reserve met de minimale luchtvervuiling en de meest heldere sterrenhemel.

Lees meer over Craters of the Moon

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!