TUI-Antalya-doop-scaled

Eerste Turkije-vlucht van TUI na twee zomers een feit

TUI start na twee jaar afwezigheid weer met vluchten naar Turkije. Voor de eerste vlucht naar Antalya werd donderdag feestelijk uitgepakt; branchegenoten, klanten, pers, influencers en eigen medewerkers werden uitgenodigd voor een korte trip naar de populaire vakantiebestemming.

Een uitgelaten gezelschap verzamelde zich donderdagochtend in alle vroegte in de vertrekhal van Schiphol. Op het programma stond een drie- of vierdaagse reis met excursies en rondleidingen, onder andere in Antalya, Side en Alanya.

Het vliegtuig waarmee het gezelschap naar de Turkse kust vloog, is één van de nieuwe Boeings 737 MAX uit TUI’s vloot (189 seats), die de toepasselijke naam ‘Antalya’ draagt en bij aankomst in Turkije gedoopt werd. De Boeing 737 MAX is het meest duurzame vliegtuig van dit moment.

Met zijn reguliere vluchten vanaf april levert TUI een grote bijdrage aan het toerisme in Turkije. Daarmee is de touroperator voor het land van grote betekenis.
Het toestel werd op het vliegveld van Antalya enthousiast onthaald. De Turkse pers was in ruime mate aanwezig, net als plaatselijke autoriteiten en de Turkse viceminister van Cultuur en Toerisme, Nadir Alpaslan.

Na het traditionele watersalut door brandweerwagens direct na de landing, werd het toestel aansluitend gedoopt door de Turkse gouden-medaille-turnster Ayse Begüm Onbasi.

‘Vliegtuigen zijn niet alleen voor vervoer, ze voorzien in de verbinding van mensen, bedrijven en culturen’, zei Arjan Kers, General Manager van TUI Nederland, in zijn toespraak op Turkse grond.

Eerder op de dag zei hij al over Turkije: ‘Het is een fantastisch vakantieland. Ik denk dat er qua service, in vergelijking met andere landen, ook heel hard gewerkt is de afgelopen jaren om de kwaliteit vast te houden en zelfs te verbeteren.’

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!