shutterstock_433170976

Inreisvoorwaarden Maleisië versoepeld

De overheid van Maleisië heeft de inreisvoorwaarden versoepeld, dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in een update van het reisadvies.

‘Vanaf 1 augustus 2022 mogen alle reizigers Maleisië binnen, ongeacht hun COVID-19-vaccinatiestatus en hebben ze geen COVID-19-test vóór vertrek of bij aankomst nodig. Er zijn bij aankomst geen quarantainebevelen met betrekking tot COVID-19 die door de Maleisische regering worden afgedwongen’, dat meldt de Maleisische overheid.

Reizigers kunnen de MySejahtera-applicatie voor of na aankomst in Maleisië downloaden en activeren om hun COVID-19-risicostatus aan te geven tijdens hun verblijf in Maleisië. De COVID-19-risicostatus in MySejahtera kan worden gecontroleerd bij het betreden van het pand.

Personen die positief testen op COVID-19 moeten gedurende 7 dagen geïsoleerd worden via een Home Surveillance Order (HSO). Op de 4e, 5e of 6e dag mag je uit isolatie worden gehaald als het resultaat van een RTK Ag-test onder toezicht van een geregistreerde arts negatief is. Voor ontslag op de 7e dag is geen COVID-19-detectietest vereist.

Het reisadvies voor Maleisië is geel en een klein deel oranje (de eilanden voor de oostelijke kuststrook van Sabah en de eilanden ten oosten en zuiden van de stad Semporna).

Het is niet mogelijk met een CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) Maleisië in te reizen. Je moet je vaccinatie-, herstel- of testbewijs op papier meenemen.

Let op dat het reisdocument nog minimaal 6 maanden geldig is wanneer je als reiziger Maleisië verlaat. Is dat niet het geval, dan kun je wel worden binnengelaten maar komt je misschien in de problemen als je het land uitreist.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!