shutterstock_1838931391

Leuke feitjes en tips over Idaho

Veel mensen weten niet veel over Idaho behalve ‘famous patatoes’. Maar er is zoveel meer!

Idaho grenst aan Washington en Oregon in het noordwesten van de Stille Oceaan en is een grote staat. Er wordt wel gezegd dat als je alle bergen in Idaho zou afvlakken, de staat net zo groot zou zijn als Texas. Idaho beslaat twee tijdzones, loopt van Canada tot Nevada, en omvat de westkant van de continentale scheidslijn van de Rocky Mountains. Rivieren, bergen en landbouwgrond domineren het landschap van de staat. De top heeft smaragdgroene hellingen, beboste bergen en ongerepte meren. Centraal Idaho is bedekt met grillige bergtoppen. De Snake River Plain, met zijn weidse vergezichten, geïrrigeerde landbouwgronden en bruisende steden, vormt het karakter van Zuid-Idaho.

De geschiedenis van Idaho ligt bij de inheemse stammen, de expeditie van Lewis en Clark en de vastberaden pioniers op de Oregon Trail. Het Idaho van vandaag is zowel kosmopolitisch als kleinstedelijk vriendelijk. Boise, de hoofdstad en grootste stad, ontwikkelde zich in de buurt van Fort Boise langs de Oregon Trail en is uitgegroeid tot een bevolking van 190.000. Landbouw, industrie en toerisme zijn de belangrijkste industrieën van Idaho. Overvloedige mogelijkheden voor openluchtrecreatie en schilderachtige vergezichten om elke bocht trekken jaarlijks meer dan 20 miljoen toeristen.

Welk deel van deze prachtige staat je ook verkiest te ontdekken, je zult er een spectaculair landschap aantreffen, leuke dingen om te doen en vriendelijke, behulpzame mensen. Het is er niet gehaast, onbedorven en bescheiden.

Dus blijf nog even en ontdek Idaho met o.a. een aantal leuke feitjes via deze link.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!