BOLON850x540

Stockholm Design week

In september keert de 20e editie van de officiële Stockholm Design Week terug met een uitgebreid programma voor zowel professionals als designliefhebbers. Verspreid over het centrum van de stad worden insiders uit de industrie en het publiek uitgenodigd om design-evenementen, tentoonstellingen, open studio’s en lezingen bij te wonen.

Een van de hoogtepunten is de tentoonstelling in de Stockholm Design Week hub, die hedendaagse trends in de industrie belicht. Een aantal creatieve studio’s en particuliere huizen openen tijdens deze week voor het eerst hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen genieten van een rondleiding in de kunstenaarsstudio van Pia Wallén en een rondleiding krijgen in de studio van Fredrik Paulsen. Veel merken maken dit jaar van de gelegenheid gebruik om de gecombineerde lanceringen te laten zien die ze de afgelopen twee jaar hebben gedaan. Op de website van de Stockholm Design Week kun je meer informatie vinden en rechtenvrij beeldmateriaal downloaden.  

De designweek bestaat uit drie onderdelen:

 1. STOCKHOLM DESIGN WEEK HUB
  Een ontmoetingsplek en tentoonstelling over designtrends, geproduceerd door Stockholm Design Week. De editie van 2022 is te zien in het NK warenhuis in het centrum van Stockholm. De opening vindt plaats op 5 september. 
   
 2. OPEN SPACE
  Van 8-10 september openen een aantal creatieve studio’s, gebouwen en particuliere huizen hun deuren voor het publiek. Er zijn lezingen, rondleidingen en shows die je van te voren boekt. Het Open Space-programma is gebaseerd op een wie-het-eerst-komt, wie-het-eerst-maalt principe. Het volledige programma en de tickets zijn beschikbaar vanaf 15 augustus.
   
 3. STOCKHOLM DESIGN WEEK APP
  In deze interactieve Stockholm Design Week-app vind je een overzicht van alle tentoonstellingen, showrooms en evenementen die er plaatsvinden. In de digitale persroom Vocast, staat een overzicht van alle persberichten en het beeldmateriaal.

Home

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!