Maarten-Bastian-Hessel-Winkelman-en-Arjan-Kers-2022-2-

TUI pakt de trein met GreenCityTrip

TUI Nederland gaat samen met GreenCityTrip zijn aanbod stedenreizen met de trein uitbreiden. Hiervoor heeft TUI een overeenkomst getekend met het jonge bedrijf dat reizen per trein aanbiedt naar diverse steden in Europa. TUI gaat het vervoer met de nachttrein aanbieden naar een zestal Europese steden. De reisorganisatie ziet de trein als een zeer waardevolle en duurzame aanvulling in de vervoerskeuzes die een reiziger heeft.

Vanaf 25 mei kunnen stedenreizigers van TUI met de trein van GreenCityTrip naar zes steden in Europa: Kopenhagen, Praag, Wenen, Venetië, Milaan en Florence. Het gaat om een nachttrein met slaapplaatsen.
De treinen vertrekken tussen 16.30 en 20.00 uur vanuit Nederland en arriveren de volgende ochtend tussen 08.00 en 11.00 uur op de bestemming. Instappen kan op Utrecht Centraal of Amsterdam Centraal. Er is keuze uit diverse klassen in comfort.

‘Daar waar de trein een gelijkwaardige vervanging kan zijn voor het vliegtuig zetten we dit graag in de schijnwerpers’, zegt Arjan Kers, General Manager van TUI Nederland. ‘En ook waar het geen vervanging is maar een waardevolle aanvulling, willen we het onder de aandacht brengen. Duurzamer reizen betekent ook dat je je klanten andere vervoerskeuzes moet bieden. En treinen horen daar absoluut bij. Graag gaan we de samenwerking aan met deze enthousiaste jonge ondernemers. We vinden het een verrijking van ons aanbod en kunnen zo bijdragen aan bewustere reiskeuzes.’

Volgens Hessel Winkelman en Maarten Bastian, oprichters van GreenCityTrip, is een city-trip per trein een belevenis. ‘De reis zelf is al onderdeel van de vakantie. Wij zijn blij dat we in de samenwerking met TUI nu een nog grotere doelgroep kunnen bereiken met dit aanbod van duurzamer reizen.’

Deze treinreizen zijn vanaf 11 mei te boeken via alle verkoopkanalen van TUI; zowel online, via de TUI reiswinkels, de zelfstandig reisadviseurs en ANVR-reisbureaus. Deze treinreis heeft volgens TUI diverse voordelen: je zit niet vast aan je kleine handbagage-koffer, maar kunt zelf kiezen welke bagage je meedraagt. Je slaapt tijdens de reis en komt uitgerust aan; de city-trip begint al op het station van vertrek, de eerste nacht breng je door in de trein in je slaapcoupé met (uitklap)bedden. En je reist op een duurzame manier naar je vakantieadres. Een TUI stedenreis met de GreenCityTrip trein heeft een duur van 5 dagen en 4 nachten. De eerste en de laatste nacht worden in de trein doorgebracht.

Foto: Maarten Bastian en Hessel Winkelman, oprichters van GreenCityTrip, met Arjan Kers, General Manager van TUI Nederland.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!