Adventure Mine Sauna_Dalarna, Sweden (6)

Unieke ondergrondse sauna in Zweden

Het is nu mogelijk om in het hart van Dalarna, in Midden-Zweden, een unieke saunabelevenis te ervaren. Tijdens een rondleiding kun je in een stilgelegde mijn afdalen naar de pas geopende sauna. Ook kun je je overgeven aan een mystiek, sfeervol saunaritueel.

Een sauna bezoeken is een klassieke Scandinavische traditie die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Het verfrissende reinigingsritueel wordt gewaardeerd door zowel Zweden als internationale bezoekers. Nu kan ook Dalarna een buitengewone saunabeleving bieden.

De Adventure Mine in Borlänge staat al lang bekend om zijn geweldige rondleidingen, waarbij bezoekers diep onder de grond kunnen afdalen naar de enorme rotskamers. De rondleidingen komen ook langs de turkooisblauwe ondergrondse Aurora-meren, waarvan het water de kleuren van het spectaculaire noorderlicht nabootst. Nu is het ook mogelijk om te baden in het kristalheldere water van de mijn tijdens een sauna-ervaring met gids in de gloednieuwe sauna – die zich 80 meter onder de grond bevindt.

Loop en klim in het gezelschap van een gids langs stabiele trappen naar beneden. Laat je verrassen door het licht van oude mijnlampen en voel het getij van de geschiedenis. De ervaring wordt nog krachtiger dankzij het saunaritueel ‘Lady of the Mine’, dat is ontworpen als eerbetoon aan het wezen dat volgens de legende over de mijn waakt. Het ritueel bevat verschillende elementen die de zintuigen stimuleren en ontwaken terwijl de endorfine door het lichaam stroomt.

Kijk hier voor meer informatie.

      

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!