85722645-6323-5dfb-af95-344ad6e9c84d

Vijf gekke plekken in Skåne

Het zuidelijkste stukje van Zweden, Skåne, is binnen een halve dag bereikbaar vanuit de Benelux. Perfect voor een korte tussendoor vakantie. En dan is het vooral leuk om eens iets anders-dan-anders te beleven. Dat kan nu dankzij de ‘100 gekke plekken in Skåne’ reisgids van de Zweedse cabaretier Valle Westesson’s (Helaas alleen beschikbaar in het Zweeds). Maar de beste vijf ‘gekke plekken’ willen we graag met je delen:

  1. Het Grand Circus Hotel in Malmö. Een kleurrijke accommodatie van 12 circuscaravans die in mei weer opent. Elke caravan is ingericht als een kleurige hotelkamer.
  2. Bibelns Värld“, de Wereld van de Bijbel in Ängelholm. Het meesterwerk van Urban Lennartsson. Deze Zweedse priester heeft een aantal plekken uit het Nieuwe testament herschapen. In korte tijd bezoek je de stal van Bethlehem, het graf van Jezus en wandel je over de Calvarieberg voor een prachtig uitzicht over het Meer van Galilea. 
  3. Geloof je in bovenaardse, esoterische krachten? Dan is het “Heksenhuis” (Häxans Hus) in het dorpje Henset bij Hörby een aanrader. De eigenaresse Linda helpt je graag contact te maken met het bovennatuurlijke. Ter plekke kun je sieraden, wierook stokjes en nog veel meer dingen kopen die je helpen om contact te leggen met het bovenaardse.
  4. Zin in een bijzondere wandeling of fietstoer? Bezoek dan de oude spoortunnel in Barnakälla. De tunnel is onderdeel van de spoorlijn Sölvesborg, via Olofström naar Älmhult die in 1901 werd aangelegd. De treinroute is al lang geleden vervangen door snellere trajecten en is niet meer in gebruik. Een mooie wandel- en fietsroute!
  5. Kleinste museum van Skåne bezoeken? Dan moet je in het ”Kaffeburksmuseet’, het koffieblikmuseum zijn. Eigenaar Gert Albihn heeft zijn museumpje gehuisvest in de garage van zijn zomerhuis in het gehucht Onslunda op Österlen, waar hij nu permanent woont. Hij leidt zijn bezoekers graag rond in de ‘wereld van de  koffieblikken’. Rij je naar Onslunda dan vind je het koffiemuseum vanzelf want een website heeft het kleinste museum van Skåne helaas – nog- niet.
Foto: Grand Circus Hotel

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!