shutterstock_762344239

VS schrapt testplicht voor internationale reizigers

Er is verlichting voor Amerika-specialisten in zicht. Buitenlandse bezoekers hoeven mogelijk vanaf zondag geen negatieve corona-test meer te overleggen voorafgaand aan hun vlucht naar de VS.

Dat melden diverse Amerikaanse media, waaronder de Amerikaanse omroep CNN, op basis van bronnen binnen de regering Biden. De Amerikaanse regering zal naar verwachting deze vrijdag aankondigen dat de gezondheidsautoriteit, het Center for Disease Control (CDC) de testplicht zal opheffen.

De Amerikaanse reisindustrie roept al langer dat een ​​einde moet komen aan de verplichte tests voor volledig gevaccineerde vliegpassagiers. Reizigers met bestemmingen in de Verenigde Staten moeten zich tot nu toe de dag voor hun internationale vlucht laten testen en mogen alleen met een negatief resultaat aan boord. De testplicht geldt ongeacht de vaccinatiestatus en geldt zowel voor buitenlanders als voor Amerikanen. Uitgesloten zijn mensen die onlangs zijn hersteld van Covid-19 en een brief van een arts of gezondheidsinstantie kunnen overleggen.

Voor vluchten binnen de VS is er daarentegen geen testplicht. Volgens een uitspraak van een federale rechtbank is er ook geen verplichting meer om een ​​masker aan boord te dragen.

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!