downtown-wallace_26135905535_o-1600x1067

Wallace, de ‘Silver Capital of the World’

Bekend als de ‘Silver Capital of the World’ bevindt het plaatsje Wallace zich midden in de meest zilverrijke mijnstreek ter wereld. Het stadje werd opgericht toen er in 1884 het eerste zilver werd ontdekt. Tegenwoordig is Wallace nog steeds prominent in het mijnen van zilver en andere metalen, waarbij ze hun eeuwenoude historie mixen met de moderne mijntechnieken.

Met zijn lange geschiedenis, een brutaal karakter en de nodige charme, kan je je prima vermaken in Wallace, Idaho. Zo verklaarde de western stad zichzelf in 2004 als ‘center of the universe’, want waarom niet! De inwoners dagen je graag uit om het tegendeel te bewijzen. Het levendige centrum van Wallace staat in zijn geheel op het National Register of Historic Places, wat duidt op een paar zeer karakteristieke en excentrieke gebouwen.

Als je de verhalen rechtstreeks van een steenharde mijnwerker wilt horen, boek dan een Sierra Silver Mine Tour. Tijdens de tour leer je hoe zilver uit de grond wordt gehaald en krijg je een heerlijk lokaal gebrouwen biertje van Wallace Brewing.

Lees meer over Wallace, Idaho

Foto: Downtown Wallace

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!