Sunflower-Field-at-Wilton-DSC_0127_1

Zonnebloemenzee in North Dakota

North Dakota is geen vreemde voor felgekleurde gewassen, die midden in de zomer het hoogtepunt van het groeiseizoen bereiken. Als je in die tijd en tot in de herfst onderweg bent, neem dan de tijd om eens rond te kijken bij de uitgestrekte zonnebloemvelden in North Dakota.

Bovenop sterke stengels en heldergeel schijnend in de richting van de opkomende zon, lijken de bloemhoofden op miljoenen individuele zonnen die het begin van een nieuwe dag in North Dakota aankondigen. Misschien spelen ze een rol in de hoge positie van North Dakota als een van de gelukkigste staten in het land. Je kunt niet anders dan glimlachen als je op een van de grote velden komt, die over de hele staat verspreid liggen.

  

Waar vind je ze?
Vrijwel overal, maar niet elk jaar op dezelfde plaats. Telers wisselen gewassen af om de bodem gezond en vruchtbaar te houden. Wat dit jaar een tarweveld is, kan volgend jaar een zonnebloemveld zijn. Klik hier voor onze wekelijkse zonnebloemupdate in augustus en september.

North Dakota Tourism krijgt vaak telefoontjes van aanstaande verloofden, die willen weten waar ze zonnebloemvelden kunnen vinden als locatie om een aanzoek te doen. De beste tijd om dat te doen varieert, omdat de velden hun piekkleuren bereiken afhankelijk van de aanplant en het weer. De beste tijd is meestal eind juli tot begin en midden augustus. De meeste landeigenaren vinden het niet erg dat bezoekers stoppen om de velden te bekijken, zolang ze maar respectvol zijn en de velden niet betreden of erin rijden.

Zonnebloemen zorgen ook voor de ingrediënten voor lekkernijen, zoals North Dakota zonnebloempastei. North Dakota is de grootste producent van zonnebloemen in het land en wordt onder meer gebruikt als vogelvoer, snoepgoed, zonneboter en zonnebloemolie.

Klik hier voor meer informatie over de zonnebloemvelden van North Dakota!

Berichten

Meest gelezen

Nieuwste cursussen

Nieuwste vacatures

Aankomende events

Mis niets en schrijf je hier in op onze nieuwsbrief!